fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

NS BiH: Gospodo s Pecare pa nije Savez kriv što vam igrači ne znaju pucati penale!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Povodom priopćenja NK „Široki Brijeg“, objavljenog u dva navrata nakon prvenstvene utakmice NK „Široki Brijeg“ – HŠK „Zrinjski“, odigrane 06. 03. 2016.godine, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine želi obavijestiti javnost o slijedećem:

Izvanredna nogometna predstava, jedna od najboljih u premijerligaškim natjecanjima do sada, pretvorena je u svoju suprotnost zahvaljujući tendencioznom stavu NK „Široki Brijeg“, koji je i ovaj put razloge za sportski neuspjeh potražio u suđenju, optužujući bez bilo kakvih argumenata predsjednika Elvedina Begića, potpredsjednika Ivana Beusa, kao i članove sudačke organizacije Salema Prolića, Ibrahima Hasanbegovića i Berislava Markotića. Posebno je nerazumljivo i indikativno da se u kontekst utakmice dovode Predsjednik i Potpredsjednik , koji s tim nemaju apsolutno bilo kakve veze, osim što se kvalificiraju kao „dežurni krivci“ za sve probleme.

Činjenica je da je predmetna utakmica igrana na teškom terenu, ali i da su, usprkos tome, igrači pružili maksimum, a da je sudac dosudio kaznene udarce i za jednu i za drugu momčad. Tempo utakmice bio je takav da nikako nije mogla biti režirana, čak i da ju je netko htio režirati. Nitko ne spori da su moguće sudačke greške, jer se dešavaju i na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima, od Svjetskog prvenstva do UEFA Lige prvaka. Bilo ih je i ranije, kada se NK Široki Brijeg“ nije oglašavao, jer su bile na štetu protivničkih momčadi.

Komitet za suđenje NS/FS BiH je nadležan da analizira i tretira svaku grešku, nepristrasno i bez utjecaja rukovodstva Saveza. Svaki klub, ako želi regularnost BHT Premijer lige, pa i NK „Široki Brijeg“, mora uvažavati samostalnost sudačke organizacije i njene procjene. Dužnosnici NS/ FS BiH ne sude, ne izvode penale, niti odlučuju o ishodu utakmice. O tome odlučuju nogometaši na terenu.

Nakon razmatranja svih činjenica i okolnosti, Komitet za suđenje NS/FS BiH će utvrditi konačno mišljenje o suđenju na navedenoj utakmici i o tome informirati javnost. To je jedini teren na kojem se ova „administrativna“ utakmica treba igrati.

Svjesni situacije i rizika koje donosi skraćenje lige u tekućoj sezoni, NS/FS BiH neće podleći metodama pritiska bilo kojeg kluba. Naprotiv, za sve neopravdane, neosnovane optužbe bit će pokrenuti disciplinski postupci protiv klubova i odgovornih lica. Oni će morati da dokažu svoje tvrdnje koje se u pravilu, kao i u ovom slučaju, zasnivaju na proizvoljnim opservacijama i insinuacijama, a sa ciljem traženja alibija za vlastite slabosti na račun svjesnog podrivanja digniteta NS/FS BiH i njegovog rukovodstva, priopćeno je iz NS BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});