fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OPREZ S OVOM IGRICOM Mogla bi vam uzeti godine života

Autor: Dnevno.ba

Football Manager 2022 mogao bi vam ukrasti godine života, ali prije nego što mu se posvetite, pročitajte potpunu i detaljnu recenziju koju donosi givemesport.com. Prije svega, vrijedi reći da je svako pojedinačno izdanje Football Managera, barem površno gledajući, bilo slično. No posljednja tvorevina Sports Interactivea ima mnogo trikova i novosti koje će iznenaditi čak i najiskusnije igrače FM-a, prenosi Index.

Baza podataka

Treba naglasiti da Football Manager 2022 sadrži sve najnovije transfere. Međutim, Miles Jacobson, direktor i izvršni producent FM22, potvrdio je da je igra prošli tjedan ušla u Data Lock, što znači da se podaci više ne mogu ažurirati. Antonio Conte, primjerice, u igri neće biti u Tottenhamu, jednostavno zato što se to dogodilo prekasno za SI. Međutim, in-game editor omogućit će igračima da to sami promijene. Newcastle je, također, dobio budžet za transfere od 200 milijuna funti nakon dolaska novog vlasnika, tako da igrači imaju puno izazova. Bez obzira na to koliko nisko idete u hijerarhiji, vojska skauta osigurala je da čak i klubovi poput Tonbridge Angelsa imaju svoje momčadi ažurirane do najsitnijih detalja.

Kakav je osjećaj igrati?

Ovo je najveće pitanje, a odgovor glasi – kao u snu. Igra je recenzirana na računalu Dell XPS 1590 s grafičkom karticom NVIDIA GeForce GTX 1650 i savršeno je tečna. Učitavanje velike baze podataka s 15-20 liga omogućava brzo iskustvo svaki put kada pritisnete “nastavi”, a također ćete primijetiti da je vrijeme spremanja smanjeno čak i u odnosu na prošlu godinu, kada se bilo silno ubrzalo.

Preskakanje s taktičkog zaslona na tržište igrača i potom na utakmice ide glatko i brzo, a nismo vidjeli nikakvo zastajkivanje ili učitavanje, čak ni u beta verziji. Treba reći da može biti problema za prijenosna ili stolna računala niže klase, ali zato igra nudi sustav rejtinga zvjezdicama za vaše računalo, tako da je možete prilagoditi svom vlastitom uređaju.

Match engine

Ovo je ključni dio Football Managera. Bez obzira na to koliko vremena provodite kupujući igrače, petljajući s taktikama ili skautirajući brazilske talente, poanta je sljedeća – morate dovesti svoju momčad na teren i početi pobjeđivati u utakmicama. Stoga je dobra vijest da je match engine ove godine drukčiji.

To je prilično teško opisati ponajprije zato što igra izgleda vrlo slično FM21. Međutim, kad počnete igrati utakmice i počnete paziti na pokrete svojih igrača, primijetit ćete da su puno tečniji i da kontroliraju loptu na nove načine i kreću se drugačije. Mogu učinkovitije driblati, bolje štititi loptu i izvrsni su u izvođenju finti i trikova driblinga. Lionel Messi nikada nije izgledao ovako realno na Football Manageru.

Naravno, igra se ne može usporediti s FIFA-om kada je u pitanju grafika, ali FM22 je stvorio vlastitu nišu i 3D okruženje utakmice izgleda dobro kao i uvijek, posebno u načinu na koji se igrači kreću. Dodajte pojačan fokus na atmosferu i navijače koji se kreću prirodno, a ne sporadično, i dobit ćete engine s kojim ćete poželjeti provesti puno vremena.

Što je novo u Football Manageru 2022?

Glavna stvar ovdje je podatkovni centar (Data Hub), koji je poput trgovine slatkišima za svakoga tko voli analitiku i podatke. Dobit ćete detaljnu analizu svake pojedinačne ligaške i kup utakmice koju odigrate, a postoje i usporedbe s ostatkom lige u kojoj se natječete. Podaci o momčadi automatski se sastavljaju i možete zatražiti grafove koji postavljaju vaše igrače ili vašu momčad protiv suparnika, kao i za igrače u kategorijama kao što su golovi ili dodavanja.

Također možete analizirati svih svojih posljednjih pet utakmica, ili svoje posljednje četiri (ili tri ili dvije ili jednu), a isto možete učiniti i za svog sljedećeg suparnika. Dakle, ove godine nema isprike za lošu pripremu, a Data Hub izgleda prekrasno i istinski je dostupan onima koji možda sumnjaju u očekivane ciljeve.

Tu je i novi fokus na politiku transfera, pri čemu će vaše osoblje ili vaš nogometni direktor, ako ga imate, preporučiti određeni profil igrača ovisno o tome koju momčad vodite. Newcastle, na primjer, želi igrače visoke reputacije. Isto vrijedi i za Manchester City. No klub poput Brentforda tražit će mladog igrača kojeg može razviti u superzvijezdu. Dobivat ćete stalne podsjetnike tijekom igre. Tu je i dodatak bočnih stopera tako da vaši braniči mogu imati pravi učinak u posljednjoj trećini terena.

Posljednji dan prijelaznog roka

Posljednji dan prijelaznog roka ove je godine u fantastičnom novom ruhu, kako bi bio još upečatljiviji. Kao i uvijek, možete odabrati hoćete li sudjelovati u posljednjem danu prijelaznog roka ili ne. Ako to učinite, bit ćete odvedeni na potpuno novi, žuti ekran, sličan stilu na koji Sky Sports News prati transfere tog dana.

Sports Interactive je također promijenio okruženje, što znači da zapravo možete vidjeti kako vrijeme otkucava. Glavni zaslon sada prikazuje četiri različita panela: ponude agenata, gdje predstavnici igrača pokušavaju pronaći angažman svojim klijentima; interes, gdje možete vidjeti koji su vaši igrači traženi; istek ugovora, što je upravo ono kako zvuči; te igrači na transfer-listama, gdje ćete dobiti pregled igrača koje njihovi klubovi žele prodati.

Mnogo je informacija koje će vam pomoći da ostvarite transfer u posljednji trenutak.

Naša presuda

Dakle, što čini Football Manager 2022 tako dobrim? Na to je pitanje teško odgovoriti, kao što će vam reći svaki ljubitelj FM-a, uključujući i autora ovog teksta. Činjenica je da se ovo čini kao najigrivija i najdosljednija verzija najpopularnije igre koju smo ikada igrali. Football Manager vas zaista može zaokupiti satima, ili danima, ili tjednima, ili godinama.

Na tržištu ne postoji slična igra, a Sports Interactive nije počivao na lovorikama, nego je učinio da se svaki početnik mora popeti na Everest kako bi se mogao zaista natjecati. Novi match engine, zajedno s Data Hubom, fokus na politiku transfera koju možete oblikovati prema vlastitoj ideji i činjenica da je toliko prokleto detaljan čine ovo vjerojatno najboljim Football Managerom ikad.

Ne, zapravo nije “vjerojatno”. Ovo je sigurno najbolji Football Manager ikad.

Naša ocjena: 10/10

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});