OVAKVU LIGU PRVAKA JOŠ NISTE VIDJELI: Čeka nas udarničko ljeto uz nogomet

Autor: dnevno.ba

Madridska Marca otkrila je zanimljiv plan radne skupine koju je sastavila UEFA-e.

U čelništvu su navodno odlučili da će se u četvrtfinalu Lige prvaka igrati po jedna utakmica, a da će se nakon toga igrati Final Four u Istanbulu. To je ideja koju podržavaju gotovo svi u Izvršnom odboru krovne europske nogometne organizacije.

Liga prvaka, ako se prihvati ovaj prijedlog na sastanku 17. lipnja, vratit će se osmog kolovoza. Dva dana ranije u istom formatu nastavila bi se Europa liga. Ovakav plan znači da će nogometaši na kraću pauzu otići u rujnu, a da bi u listopadu mogla početi nova sezona.

“Možemo igrati postojećim, nokaut sistemom do kraja, ali s obzirom na to da je ovo izvanredna situacija, moramo biti i fleksibilni. Tako bi se utakmice LP-a i EL-a mogle igrati istog dana kada i nacionalna prvenstva, čak i u isto vrijeme, jer vremena i termina gotovo da više i nema. Nadalje, razmatramo da se eurokupovi do kraja igraju tako da parovi odigraju samo jednu utakmicu, na neutralnom terenu ili da se domaćin odredi ždrijebom. Preostale opcije su da se pobjednika Lige prvaka i Europa lige dobije igranjem turnira Final Four ili Final Eight”, ranije je najavio predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI