Sportaši ne smiju biti taoci bilo čijih loših odluka

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili na sastanku u Sarajevu da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcioniranju Rukometnog saveza kako ne bi došao u pitanje nastup na Europskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman.

Ministar Osmanović rekao je da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registriranja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu.

„Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apeliram na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se osiguralo financijsko funkcioniranje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije“, rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH informirali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti deblokirati račun saveza i dobiti identifikacioni broj od Porezne uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 tisuća maraka, koji je s kamatama narastao na oko milijun i pol maraka. Naglasili su i da je aktualni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio osigurati sredstva za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktualni problem ne bude riješen, neće moći osigurati sredstva za nastup na prvenstvu Europe, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI