googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SRUŠENA TRADICIJA: Nijemci boljim izvođenjem penala u polufinalu

Autor: ScSport.ba

BORDEAUX - Po prvi put u povijesti velikih natjecanja reprezentacija Njemačke eliminirala je Italiju, ovog puta u četvrtfinalu Eura u Francuskoj rezultatom 7:6 nakon penala.

Regularni dio meča okončan je rezultatom 1:1. Joachim Low već na startu suočio se s problemima pošto je nakon 14 minuta bio primoran zamijeniti Samija Khediru. Prvo poluvrijeme proteklo je bez uzbuđenja i pravih prilika, a monotoniju je tek u finišu razbio Gomez pokušajem u 40. minuti. Dvije minute kasnije viđena je prva prava prilika na utakmici. Giaccherini je ubacio kroz sredinu šesnaesterca, da iz pozadine šutirao Sturaro koji je bio u naletu, ali je sve na koncu završilo u korneru.

Odličnu priliku Njemačka je propustila u 53. minuti. Thomas Muller našao se u dobroj situaciji za udarac na vrhu šesnaesterca, uspio je šutirati, ali velikom atrakcijom loptu je u korner izbio Alessandro Florenzi. U 65. minuti Njemačka je došla u vodstvo. Jonas Hector je uspio probiti talijansku desnu stranu, potom je uputio prizeman centaršut koji se sretno odbio pred Mesuta Özila koji iz blizine matira nemoćnog Buffona za slavlje njemačkih navijača.

Dvije minute kasnije veliku priliku propustio je Mario Gomez nakon lijepe akcije, a ovog puta uspješniji je bio Giannluigi Buffon.

Petnaest minuta prije kraja nespretni Boateng igrao je rukom u kaznenom prostoru, pa je arbitar Viktor Kassai opravdano pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Leonardo Bunucci. Bio je to prvi gol u mreži Njemačke na ovom Euru.

Regularni dio meča prilikom je zaključio De Sciliglio koji je pogodio vanjski dio mreže. Ize nezanimljivih produžetaka izdvojen je pokušaj Ozila dvije minute pred sam kraj.

Uslijedili su penali. Povela je Italija pogotkom Insignea, da bi Njemačka uzvratila preko Kroosa. Potom je gol prebacio Zaza, a Italiju u životu održao Buffon koji je odbranio šut Mullera. Novo vodstvo Azurima donio je Barzagli, a crni scenario za Nijemce nastavljen je stativom Ozila. Užasan šut Pellea vratio je vjeru Nijemcima koji su se potpuno vratili pogotkom Draxlera.

U petoj seriji Neuer je nadmudrio Bonuccija i tako Schweinsteigeru ostavio priliku da pogodi za pobjedu. Kapiten Elfa ipak je razočarao navijače šutiravši preko gola. Siguran u šestoj seriji bio je Giaccherini u timu Italije, kao i Hummels na drugoj strani. Parolo je potom zakucao loptu u mrežu Njemačke, a Kimmisch nadmudrio Buffona za još jedno izjednačenje.

Mnogo sreće imao je De Sciglio u osmoj seriji pogodivši za novu prednost Italije, da bi dojam pogotkom za izjednačenje popravio Boateng. Neuer je pročitao i odbranio šut Darmiana u devetoj seriji, da bi Hector pogodio za trijumf Njemačke.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});