fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SUBAŠIĆ: Ova generacija će srušiti portugalski kompleks

Autor: Hina

DEAUVILLE - Hrvatska nogometna reprezentacija u svojoj povijesti nikada nije pobijedila Portugal, niti je postigla pogodak u tri međusobna susreta.

Međutim, vratar ‘Vatrenih’ Danijel Subašić je uvjeren kako se ova generacija može riješiti ‘portugalskog kompleksa’.

“U subotu neće biti favorita, odlučivat će sitnice. Međutim, mi smo puni optimizma i ako odigramo na dosadašnjem nivou bit će dobro. Ova generacija će srušiti portugalski kompleks”, poručio je vratar hrvatske reprezentacije.

Subašić je kazao kako Portugal u prve tri utakmice u skupini nije bio na pravom nivou, ali i naglasio kako se radi o odličnom sastavu.

“Dosada nisu odigrali na svom nivou, ali Portugal je jaka ekipa. Posebno prema naprijed. Imaju jednog od najboljih nogometaša na svijetu, ali Portugal nije samo Ronaldo”, dodao je vratar Monaca otkrivši i njihovu slabu točku.

“Imaju malo problema u obrani”, rekao je te dodao:

“Bit će to zanimljiv okršaj, pun adrenalina.”

Subašićev odgovor očito nije zadovoljio broje strane novinare, kojih je svakim danom sve više u Deauvilleu, pa su nastavili ‘daviti’ o Ronaldu.

“Dosta više pitanja o Ronaldu. Nema se tu više što dodati pa gledamo ga svako malo na TV-u”, kazao je.
No, CR7 nije jedni Portugalac kojeg Subašić dobro zna. U svom klubu ima portugalskog trenera (Leonardo Jardim) te četiri portugalska suigrača, od kojih su dvojica na EURO-u – Ricardo Carvalho, Joao Moutinho.

“Svi se dobro poiznajemo, nema tu tajni. Možda sam i najbolji s Bernardom Silvom koji je propustio EP zbog ozljede. On im mnogo nedostaje”, dodao je Subašić.

Da Island nije pobijedio Austriju golom u petoj minuti sudačke nadoknade, upravo bi Islanđani bili naš idući suparnik. No, Arnor Ingvi Traustason nas je gurnu prema Portugalu i tako barem malo pokvario euforiju zbog ‘rupe u ždrijebu’ i otvorenog puta prema polufinalu.

“Možda je i bolje da igramo protiv Portugala, nego protiv neke male reprezentacije koja bi se začahurila otraga i onda bi se mučili da ih probijemo. Protiv Portugala ćemo moći igrati”, istaknuo je Subašić.

Činjenica kako hrvatska reprezentacija na putu do finala ne može igrati protiv europskih ‘teškaša’ Njemačke, Italije, Francuske, Engleske i Španjolske izazvala je euforiju među navijačima, ali i podigla ljestvicu očekivanja.

“Drago mi je zbog euforije među navijačima. Ždrijeb nam je povoljniji, ali na EP-u nema lake utakmice. Treba dobiti Portgal, a onda smo tek u četvrrfinalu. Gdje je još finale. Polako, idemo iz utakmicu o utakmicu.”

Inozemne novinare najviše je zanimala ‘akcija Modrić – Srna – Subašić’ prilikom izvođenja Ramosovog jedanaesterca. Na pitanje hoće li mu Luka ovoga puta već u svlačionici otkriti kako jedanaestrce puca Ronaldo, Subašić je odgovorio:

“Nije to samo tako. Imamo mi svoje analize i pripreme za svaku utakmicu. No, kada si na golu sve ovisi o tebi i tvom osjećaju.”

“Protiv Ramosa sam odlučio što duže čekati, pritom sam možda malo otišao naprijed, ali se to na koncu za nas pokazalo dobrim”, zaključio je hrvatski čuvar mreže.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});