fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

UEFA neće čekati s kaznom za Hrvatsku

Autor: Slobodna bosna

NYON - U 86. minuti utakmice upotrebom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice.

Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Hrvatsku zasigurno čeka teška kazna UEFE zbog novoga huliganskog izgreda navijača, tim više što je reprezentacija kažnjena i s igranjem domaćih utakmica bez gledalaca u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018.

UEFA je na ovom EURU već kaznila Englesku i Rusiju zbog divljanja navijača, i to uvjetnom kaznom diskvalifikacije s takmičenja.

“Što reći, ovo je već 15 godina normalno u hrvatskom društvu i hrvatskoj politici. Plaćanje kazni, huligansko slanje poruka s tribina, a najviše boli igranje pred praznim tribinama. Ne učimo na svojim greškama i ne znam više kome se obratiti. Hrvatski nogometni savez radi svoj posao, a apeliram na državu i na institucije da odrade svoj.

Tražit ćemo od francuske policije pomoć našem sudstvu, da se vidi tko baca baklje, a neće ih valjda netko pokušati opravdati. Ne treba nas valjda izbaciti na četiri godine da konačno naučimo, zamislite što bi to bilo za naše igrače. Nemoćni smo, srce me boli. Nešto je trulo kod nas, a ovo ostalo zaslužuje nultu toleranciju”, rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

“UEFA je otvorila disciplinski postupak i vjerojatno će kazniti našu reprezentaciju odnosno savez uvjetnom kaznom izbacivanja s Eura, onakvom kakvu su dobili Rusi su izgreda na stadionu Velodrome u Marseilleu”, rekao je Šuker.

– Neće nas izbaciti, ponovno će nas kazniti. Mi ćemo platiti, ali ćemo i dalje pozivati ljude da dođu na naše utakmice – kazao je Šuker.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});