VIDEO: Riad Bajić velemajstorskim pogotkom srušio Fenerbahce

Autor: SCS

KONYA - Riad Bajić majstorskim golom donio Konyasporu veliku pobjedu nad Fenerbahceom Konyaspor je u utakmici 26. kola turske Super lige, pred praznim tribinama stadiona Buyuksehir Belediye, ostvario veliku pobjedu protiv Fenerbahcea (1:0), a jedini pogodak na utakmici postigao je bosanskohercegovački napadač Riad Bajić.

Fenerbahce je u prvom poluvremenu imao više loptu u posjedu, ali nijednom nije uspio šutirati na gol Konyaspora. Domaći su kreirali neke šanse, a jednu je iskoristio Bajić u 42. minuti. Bh. napadač je majstorski pogodio. Fenomenalnim volej udarcem s ivice kaznenog prostora matirao vratara Fenera.

U drugom poluvremenu gosti su i dalje imali kontrolu nad utakmicom i ovaj put su uputili više udaraca, no nijedan nije išao u okvir gola. Konya je ostala sa dva igrača manje, jer su druge žute kartone dobili Skubic u 67. i Sahiner u 77. minuti. No, Fener to nije iskoristio i domaći su došli do pobjede.

Osim Bajića, od prve minute zaigrali su Amir Hadžiahmetović i Deni Bajić, dok na raspolaganju treneru Konye nije bio Marin Aničić zbog povrede.

Autor: SCS

ZADNJE VIJESTI