fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Sarajevo prošle sezone premiralo Slobodu sa 20.000 KM u utakmici protiv Željezničara!?

Autor: D. Ivanković

TUZLA - Pored sukoba navijača u srijedu je na stadionu Tušanj u Tuzli došlo do još jednog incidenta. Naime, predsjednik FK Sloboda Azmir Husić je uz psovke i naguravanje nasrnuo na direktora FK Sarajevo Dinu Selimovića.

Predsjednik Slobode Azmir Husić je za Dnevni avaz rekao da je uzrok sukoba između njega i direktora Sarajeva Dine Selimovića i dug koji imaju prema Slobodi.

“Šta će biti uzrok, pored onakve utakmice dođe i Dino da te provocira, u tvom i na tvom” – rekao je Husić.

Kupovina utakmica

Na pitanje da pojasni taj komentar, predsjednik Slobode rekao je da je Selimović pričao kako “Sloboda treba dobiti još koji žuti karton, a Sarajevu sviran još jedan penal”.

“Valjda to tako treba biti kad Sarajevo igra, najmanje dva penala. Možda je on malo i iznerviran što nismo dobili i jedan crveni, ima i tu malo razloga” – rekao je Husić.

Na videu objavljenom u medijima Husić u određenom kontekstu spominje 20.000 KM.

“To sam mu rekao, on vrlo dobro zna u vezi čega. Imaju neriješenih računa, niko im ne bi spominjao da nemaju. Premije koje su obećali Slobodi za dobru utakmicu da odigraju ‘negdje i nekad’. Očito je da je sve ono što su oni ostvarili, da su to kupili, to nam je svima jasno” – rekao je Husić, dodavši da govori o prošloj sezoni.

Vraćajući film u prošlu sezonu sjetit ćemo se kako je Sarajevo u zadnjem kolu bez ikakvih poteškoća savladalo Slobodu 3:1, baš kao i u prvom dijelu sezone na Tušnju sa 2:0, dok je recimo ta ista Sloboda u 23. Kolu na Grbavici odigrala 1:1 protiv Željezničara, izravnog konkurenta Sarajevu u borbi za titulu prvaka i to u utakmici koja se baš igrala “na nož”! Jesu li upravo za taj nastup igračima Slobode od Sarajeva tada obećane premije od 20.000 KM?

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});