fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZATREST ĆE SE DALMACIJA: Hrvatska protiv Mađarske domaćin na Poljudu

Autor: Bruno Herljević

SPLIT - Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je donio odluku da će utakmica Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Takvu je odluku jednoglasno donio Izvršni odbor HNS-a te će Uefi prijaviti Split kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020.

Podsjetimo, bilo je podosta natezanja oko povratka Vatrenih u Split. Iz Splita su poslali HNS-u popis sa sedam zahtjeva od kojih su četiri označili kao ključna za povratak u Split, a tu su još i dodatna tri. Split je do sada inzistirao na ispunjenu ovih točaka i čvrsto su stajali pri tvrdnji da Hrvatska neće igrati na Poljudu dok se zahtjevi ne ispune.

Posljednji put pred publikom Hrvatska je u Splitu igrala u kolovozu 2012. protiv Švicarske, a tek se ove godine koncem travnja počelo razglabati o povratku na Poljud, kada je održan sastanak Grada Splita i Hajduka s HNS-om u Zagrebu.

U ime Hajduka u sjedištu HNS-a bili su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara, a ugostio ih je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

“Razgovarali su o uvjetima koji bi prethodili ponovnoj gradnji pojverenja koje je prethodno narušeno. Govorilo se o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti”, priopćili su tada iz Hajduka. Isto tako, nedavno je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora VAR-a, kako bi udovoljio željama Splićana.

Podsjećamo i na zahtjeve.

Iz Splita su tražili da se prihvate ove četiri točke:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode;

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno tri godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja);

3. Vraćanje Udruge klubova Prve HNL kao voditelja natjecanja Prve HNL (makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem);

4. Transparentni financijski izvještaji.

Imali su još tri dodatna zahtjeva:

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije);

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.;

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});