googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Projekt “Škola budućnosti” implementiran i u Bosansko-podrinjskom kantonu

Autor: Dnevno.ba

GORAŽDE - U prostorijama OŠ „Husein ef.Đozo“ Goražde, održana je press konferencija na kojoj je predstavljen nastavak realizacije projekta „Škola budućnosti“ podržanod strane Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, kompanije Microsoft BiH, i kompanijeCOMTRADE distribution.

Prvi put na području Bosansko-podrinjskog kantona bit će implementirana elektronska učionica koja će u velikoj mjeri doprinijeti podizanju stupnja odgojno-obrazovnog rada i poboljšati rezultate rada učenika.

U posjeti Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona proteklog tjedna je boravio generalni direktor kompanije Comtrade distribution, Adnan Subašić, koji je ovom prilikom potvrdio donaciju deset tablet uređaja kao i odgovarajuće ormare za punjenje učeničkih tableta za potrebe unapređenja rada učenika JU OŠ „Husein ef. Đozo”.

Projekt elektronske učionice podrazumijeva opremanje učionice tabletima te uvođenje internet konekcije, kako bi se nesmetano koristile aplikacije i servisi u “oblaku”, kao što je Office 365.

Na taj način, stvorit će se preduvjeti za uključivanje učenika iz Bosne i Hercegovine u još jednu globalnu obrazovnu inicijativu pomoću koje će oni moći usvajati znanja, uz upotrebu modernih tehnologija.

Projekt elektronske učionice će omogućiti nastavnicima da iskoriste sve prednosti koje im pruža informatizacija za učinkovitije postizanje ishoda učenja kod svakog učenika, gdje računar pomaže adaptaciji djeteta u obrazovni sistem i nije sam sebi svrha već sredstvo postizanja kvalitetnijih i boljih rezultata učenja.

Press konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, direktor Microsoft BiH Omar Krivošija, kao i direktor kompanije COMTRADE distribution Adnan Subašić.

Stručna savjetnica za osnovno obrazovanje Amira Borovac u ime Ministarstva obrazovanja je izrazila zahvalnost kompanijama Comtrade distribution i Microsoft BiH za doprinos obrazovnom sistemu Bosansko-podrinjskog kantona.

„Elektronska učionica će značajno doprinijeti podizanju kvaliteta obrazovanja u našem Kantonu. Nakon edukacije nastavnika o korištenju i mogućnostima ove učionice, nadamo se da će učenici dobiti kvalitet više u samoj realizaciji nastave što će doprinijeti većoj motiviranosti učenika za učenje i sticanje novih znanja. Danas u vrijeme razvoja tehnologije, svi zajedno moramo tražiti nove mogućnosti animiranja učenika i podizanja stepena uključenosti učenika u sticanju novih vrijednosti“.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});