fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

7DNEVNO: SDP i HDZ kriju da će koalirati jer to birače navodi da glasuju po svojoj savjesti

Autor: Tvrtko Dolić / 7Dnevno

ZAGREB - Tomislav Karamarko pao je zbog svog rezolutnog Ne koaliciji sa Zoranom Milanovićem. Prvi put u ovoj tužnoj antipovijesti Hrvatske, birači mogu komotno glasovati po svojoj savjesti, pa sam već pisao o tome kako ustaše trebaju glasovati za ustaše, napose u uvjetima nutarnje agresije od strane pete kolone, kao i za ove verbalne i pravosudne izvanjske ugroze iz Srbije, kao i za ove drame u BiH, gdje se sprema otcjepljenje Republike Srpske.

Kako to razotkrivaju neki naši dobro umreženi diplomati sa stažom, iz britanskih i njemačkih diplomatskih i obavještajnih krugova stigle su potvrde da se najozbiljnije priprema koalicija SDP-HDZ kao nekakva garancija za strani kapital i sve ono što se uz njega nalijepilo iz naših džepova. Navodno je iskazan strah za II. mirovinski stup, koji stranim bankama svake godine donosi naših 5-6 milijardi kuna, i još se za taj iznos dodatno skupo zadužujemo kod tih istih banaka, što nam godišnje donosi sveukupni minus do 16 milijardi kuna, a ne samo 10 milijardi kuna, kako se podmeće. Iako su sve druge zemlje ukinule pogubni II. mirovinski stup, iako su mnoge zbog toga izašle iz krize, u Hrvatskoj iz SDP-a i HDZ-a stižu najave da bi se odgovarajući postotak izdvajanja iz bruto plaće trebao povećati – time se bandi šalje poruka da nitko ne pomišlja na ukidanje te ogromne pljačke. Vjerojatno igraju i pripreme za otcjepljenje Republike Srpske u BiH, jer je za bosanske Srbe i sve velikosrbe idealno da Hrvatska ostane u blokadi.

Milanović i Plenković dogovorno blate svoje roditelje, da nas tako uvjere kako zbog svoje osobne uvrijeđenosti neće koalirati, da još uvijek imamo te pogubne “izbore protiv” i da nije nije svejedno hoće li premijer postati “sin vojnog lekara” ili “sin partijskog komesara”. Ne možete više pobjeći od nas, jer ste na prethodnim izborima glasovali za nekog od nas – vele nam oni i zlurado se cerekaju. Već smo uprljali svoju savjest! Psiholozi i komunikolozi pitaju se kako pobijediti taj pogubni ego, onaj koji vas brani od saznanja da ste prethodno donijeli neku pogrešnu odluku?

Naime, mnogi će glasovati za HDZ samo zato da ne priznaju kako su na prošlim izborima griješili. Budite osvetnik one prevarene osobe u sebi! Prvi je put narušena ravnoteža straha – nemojte brinuti da će propasti ili nešto promijeniti vaš glas za neku manju opciju, koja će ostati ispod izbornog praga. Hrvatska Javnost šokirana je glasinama da je SDP pomogao “stranci opasnih namjera” da početkom 90-ih dođe na vlast i nametne nacionalno “pomirenje” za potrebe komunjara i udbaša, kao i ovakvo lažno dvostranačje.

Naravno da će stvarnu opoziciju ponovno pokopati proizvedena razmrvljenost. Desno, Lijevo, Osrednje, Pametno, Lukavo, Nikako, Frankeri, Blokirani, Deložirani, Dekintirani, Zaduženi, i tako u beskraj! Pa onda udbaški HDZ stavi na motku Zlatka Hasanbegovića, koji se onda u utrci njiše desno-lijevo sve dok ga neki Mad Max slučajno ne pregazi. U toj poplavi poremećenih likova s kraja civilizacije, postkomunistički i komunistički SDP sklonio je na nepoznato svog mahnitog bicklista, da ne prestraši raju, a sam ludi predvodnik naglo skreće udesno, iz komunističkog fašizma u liberalni fašizam.

Sve je podgrijano na međunarodnoj razini – u predstavu su ubačeni tipični negativci iz “Mad Maxa”, četnički vojvoda Vojislav Šešelj i njegovi pobočnici, kao sadašnji srbijanski premijer i predsjednik. Eto, otkrili su Srbina koji je hrvatski špija! A kod nas ne možete proći od srbijanskih špijuna. Špijunske su glavne stranke! I još je poremećeni Tribunal obznanio postapokaliptičku Veliku Srbiju kao legitiman politički cilj, pa se Republika Srpska pojavljuje kao zasebna citadela, koja će Pametno svojim susjedima prodavati vodu koja teče prema Srbiji. Sukladno svemu, posve je prihvatljiva i Hrvatska od Trsta do Drine, što generira nove odnose. Usitnjenost ponude ponovno će napraviti pometnju, ali je ipak najvažnije ne glasovati za koalicije HDZ-a i SDP-a, da se na toj razmeđi izbori pretvore u referendum protiv lažnog dvostranačja.

Imamo fenomen da se SDP i HDZ zapravo ne zbližavaju jer je to nepotrebno – cijelo vrijeme su u dogovoru. Prisjetimo se da se HDZ rješavao autonomnih osoba u državnoj administraciji i javnim poduzećima baš za vladavine SDP-a, da bi Vladimir Šeks redovno najavljivao njihov povratak, a onda nakon izbora zaboravio smaknute domoljube i još je ostavljao na visokim pozicijama petokolonaške kadrove SDP-a i njegovih satelita, sve pod obrazloženjem da ne želi da međunarodni krugovi optuže HDZ za revanšizam.

Padali su i šefovi HDZ-a, osramoćeni kao obični džeparoši, a Vladimir Volodimir Šeks je trajao, jer je dio početnog dogovora komunjara i udbaša, njihovog internog “pomirenja”, koje nam je prodato kao svenacionalno. Šeks nije pao niti nakon što je bio umiješan u puč protiv Franje Tuđmana. Svi ti sukobi u HDZ-u na neki su način bili nutarnji udbaški, a na kraju je pobjeđivao Šeks, pa je jasno kakva će sudbina zadesiti “sina vojnog lekara i kosovca”, ako se na poziciju predsjednika Sabora ne vrati “civilni doušnik” Udbe i Partije. Tko na sljedećim parlamentarnim izborima zaokruži HDZ, ne glasuje za Hasanbegovića, nego za Šeksa.

HDZ je preko svojih udbaških poluga pokrenuo usitnjavanje desne alternative. Pokrenut je nepokretni Anto Đapić, da samim svojim pojavljivanjem što više razmrvi pravašku topologiju. Oživljeni su i neki zaboravljeni pravaši poput Miroslava Rožića. Osobno sam pokušao vratiti u politiku Tončija Tadića, ali je iskazao zdrav imunitet. Nije se dao niti Dobroslav Paraga, pa niti Tomislav Sunić. Netko je žestoko pokrenuo Dražena Keleminca i AHSP da krenu žešće i još samostalno izađu na izbore, da bi organi, kako se veli, priveli Keleminčevog maloljetnog sina, da glasače sklone pravašima i braniteljima usmjeri prema Kelemincu.

Odgovore Srbiji HDZ-ov ministar prepustio je Branimiru Glavašu i Ruži Tomašić. HDZ je odgurnuo HSP AS, ali ne zato što su zbog te stranke slabo prošli na prethodnim izborima, nego da usitni alternativu na desnici. Odgurnut je i Željko Glasnović, na čistu miru, da stvori još jednu “samostalnu” opciju na desnici. Pa neka, ako HDZ želi glasove ispod praga podijeliti sa SDP-om, neka mu bude. Svako zlo za neko dobro – konačno možete glasovati po svojoj savjesti.

Autor: Tvrtko Dolić / 7Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});