googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BANJA LUKA: Prosvjed željezničara ‘Lopovi, lopovi’

Autor: Slobodna Bosna

BANJA LUKA - Na Trgu Krajine u Banjoj Luci počelo je okupljanje radnika Željeznica RS koji će na današnjim prosvjedima izraziti nezadovoljstvo materijalnim stanjem

Kao i na prosvjedima prije 13 dana u Doboju, traže isplatu plaća i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda i smjenu generalnog direktora Dragan Savanovića.

Što misle o Savanovićevom radu istaknuli su i na transparentima: „Hoćemo raditi“, „Ostavke“, „Lopovi“, „Ministre zaradite li Vi svoju plaću”, a čuju se i zvižduci i izrazi negodovanja.

Iz sindikata ovog javnog poduzeća najavili su da će se radniku Željeznica Čedomiru Kneževiću iz Prijedora u štrajku glađu pridružiti još jedan broj njegovih kolega.

Predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin izjavio je jučer Feni da su zahtjevi sindikalaca isti, kao i na nedavnim prosvjedima u Doboju, jer, kako ističe, uprava i resorno ministarstvo ništa nisu uradili na njihovom ispunjenju.

Ni nedavni sastanak s menadžmentom tog javnog poduzeća, koje grca u gubitcima, kako kaže, ništa nije promijenio, jer nadležni tvrde da poduzeće nema financijskih sredstava da isplati radnicima naknade za 13 toplih obroka, te 14 naknada za prijevoz.

Radnici Željeznica RS će nakon okupljanja na glavnom trgu u Banjaluci krenuti u prosvjednu šetnju kraj zgrade Vlade RS do Parka „Mladen Stojanović“.

Za upravu i resornog ministra protesti željezničara nisu opravdani, a najavljuju da će dio problema biti riješen kroz reorganizaciju poduzeća za koju očekuju kreditnu podršku Svjetske banke.

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});