fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Branitelji ne znaju da je Zdravko Bešlić ranjen!?

Autor: Ljubuski.info

POSUŠJE - Branitelji HVO-a danas nisu po pitanju dobivanja prava iz Domovinskog rata izjednačeni. Država i hrvatska politika je godinama vodila računa isključivo o braniteljima, koji su postali dio politike stranke na vlasti HDZ BiH i nikada nije shvatila da se branitelji ne smiju dijeliti. Udruge HVO-a iz Domovinskog rata, točnije njihove vodje, su imali samo jedan zadatak, a to je osigurati utjecaj u braniteljskoj populaciji kako bi došli do glasova na izborima. U ZHŽ postoji nekoliko tisuća invalida Domovinskog rata, samo u Ljubuškom se navodi brojka od 1209. Kad se pogleda popis i rješenja o invalidnosti, recimo na temelju dijagnoza o šizofreniji, a veliki broj ih radi u državnim ustanovama, ministarstvima i općinama, pitamo se jesu ti isti branitelji stvarni invalidi i zbog čega, 20 godina od rata, postoje tisuće pravih branitelja, koji nisu i pored odlićja i stvarne invalidnosti otrgnuti od siromaštva i bijede.

Zašto oni nemaju nikakvih prava iako su pet godina kao i ostali bili na prvim crtama bojišta ili na bilo kojoj poziciji u ratu. Zar svaki branitelj nema nekakav oblik PTSP-a, zašto su neki bili privilegiraniji, pa su mogli dobiti gradjevinski materijal i drugu (ne)materijalnu pomoć? Ako si član HDZ BiH brzo se i novčana pomoć sredi, stotine tisuća KM ide odabranima, a kada recimo netko izvan te stranke dobije 300 KM, odmah se dogodi javna obznana s negodovanjem, a slučajeva je na pretek. Zaključjemo da vlast i na taj način kupuje socijalni mir, što je žalosna činjenica.

Svaki pokušaj utemeljenja novih braniteljskih udruga se politizira i pored činjenice da imamo političko jednoumlje uz slabu oporbu, koje braniteljsku populaciju dva desetljeća “brije” s Trećim entitetom i ugrožavanjem od drugih, a danas smo samo ugroženi od svojih. Ta ugroza je rezultirala demografskom implozijom.

I Hrvatski narodni sabor, kao politićka platforma, koja se predstavlja kao nadpolitićko tijelo hrvatske političke eminencije, kalkulira oko pitanja prava branitelja koji nisu ostvarili gotovo ništa, dok je mnogo onih koji su na tudjim ratnim putevima ostvarili i mirovine i naknade.

Zar je moguće da je HNS, odnosno HDZ BiH, strah od branitelja ili od reakcije onih koji su prava stekli na nezakonit način?

Braniteljska populacija je potpuno ispolitizirana i podjeljena, a trebala bi biti solidarna i jedinstvena, a evo jednog primjera na imenu Zdravka Bešlića.

Zdravko Bešlić je “ranjen”!

Ovaj nezamjenjivi HDZ BiH političar, bez kojeg se u Posušju ne može ni zijevnuti, se pobrinuo da bude ranjen i na taj način ostvari mirovine u BiH i Hrvatskoj. U Hrvatskoj ima nešto problema pri ostvarivanju mirovine, ali njegova veza je bila baš jaka. Braniteljski krugovi govore kako je u njegovom slučaju započela istraga.

Ranjavanje mu je donijelo visok stupanj invalidnosti pa tako i mirovinu, ali ne može se još uvijek mjeriti sa invaliditetom ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa, koji je 70-postotni ratni invalid s mirovinom od 6.499 kuna bruto, puno veću nego 80 posto pripadnika Tigrova.

Prema dokumentu kojeg je potpisao Branko Mikulić, Zdravko Bešlić je ranjen u Mrkonjić Gradu, a čovjeka je možda u životu po koji put ubola drača. Bešlić je vrhunski političar, njegova se mjesečna primanja mjere tisućama konvertibilnih maraka.

Parlamentarni je zastupnik sa svim beneficijama, umirovljenik, dugogodišnji ministar branitelja, član mnogih odbora i predsjednik Upravnog vijeća ZZO ZHŽ već 7 godina. Kao takav, jadna je njegova borba za branitelje i javni interes, jer je i institucije u kojima se nalazi doveo do propasti, ali je zato pravi primjer braniteljskog parazita, koji samo misli na osobni interes, kroz političku masu što branitelje dijeli.

ranjavanje-potvrda12032017

Autor: Ljubuski.info
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});