fbpx
Foto: Fena

Čović primio veleposlanicu Njemačke: “BiH je višenacionalna zemlja u kojoj se ustavnopravna arhitektura mora dosljedno poštivati i provoditi”

Autor: Fena

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragana Čović primio je danas u oproštajni posjet veleposlanicu SR Njemačke u BiH Margaret Uebber.

Tijekom razgovora s veleposlanicom Uebber, Čović još jednom je istaknuo kako je Bosna i Hercegovina višenacionalna zemlja u kojoj se ustavnopravna arhitektura mora dosljedno poštivati i provoditi na svim razinama vlasti. Takvo što, razumljivo, mora omogućavati najveće standarde koji podrazumijevaju punopravno i ravnopravno političko odlučivanje i legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda i svih ostalih žitelja u BiH.

Žurni reformski proces Izbornog zakona BiH je nužna politika i pravna pretpostavka za nastavak europskog puta i stjecanje kandidatskog statusa koja će učvrstiti stabilnost i funkcionalnost države.

Također, na sastanku se razgovaralo i o bilateralnim odnosima dviju zemalja, visokoj razini političkih odnosa u kontekstu zalaganja za europski put BiH, trgovinskoj razmjeni i gospodarskim ulaganjima, kao i direktnim investicijama njemačkih vlasti.

Na kraju susreta, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Dragan Čović zahvalio je odlazećoj veleposlanici na dosadašnjoj suradnji i poželio mnogo sreće i uspjeha u njenoj daljnjoj profesionalnoj karijeri – priopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI