fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DEMOKRATSKA FRONTA: Prijeti nam prometni kolaps na graničnim prijelazima!

Autor: Dnevno.ba

GABELA - I dok građani Metkovića organiziraju prosvjede zbog neadekvatnog graničnog prijelaza u Metkoviću, koji prijeti potpunim prometnim kolapsom i gužvama i izvan turističke sezone, za to vrijeme mješovita komisija/povjerenstvo za praćenje provedbe ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske odobrava zatvaranje graničnog prijelaza Gabela Polje za međunarodni putnički promet.

U praksi to znači da će na najfrekventinijem graničnom prijelazu u BiH Doljani/Metković, zbog neadekvatno riješene infrastrukture dolaziti do stvaranja kolona i izvan turističke sezone i time do kraja povećati izoliranost Neuma, kao i bespotrebno odužiti čekanje na granici s Republikom Hrvatskom svim građanima BiH koji koriste ovaj prijelaz.

Gradonačelnik Metkovića javno obećava kako će učiniti sve kako bi se Gabela Polju vratio status međunarodnog graničnog prijelaza, no, na žalost, niti državna niti lokalna vlast u Bosni i Hercegovini uopće ne pokazuju ni tračak reakcije na ovu činjenicu.

Zbog toga, Županijski odbor Demokratske Fronte HNŽ-a poziva da:

1. Općinska Vijeća Čapljina i Neum žurno održe sjednice na kojima bi pokrenuli inicijativu za trajno proglašenje graničnog prijelaza Gabela Polje međunarodnim graničnim prijelazom za putnički promet, kao i trajnu prekategorizaciju graničnih prijelaza Vukov Klanac i Duži u međunarodne putničke granične prijelaze.

2. Vijeće Ministara BiH mora izdati instrukciju članovima mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske da zakažu hitan sastanak na kojem će povući odluku o zatvaranju prijelaza Gabela Polje za međunarodni putnički promet, kao i razmotriti mogućnost za povećanje broja graničnih prijelaza za međunarodni putnički promet na čitavoj granici sa Republikom Hrvatskom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});