Do kraja godine voda će biti jeftinija

Autor: Dnevni list

LJUBUŠKI – Iz Javnog Poduzeća Parkovi najavili su moguće smanjenje cijena vode do kraja tekuće godine. U poduzeću kažu kako još uvijek nisu sigurni o kojim se točno brojkama radi i za koliko će računi Ljubušaka biti manji, no vjeruju kako će doći do pomaka na bolje.

Nije sve riješeno
Dobra je ovo vijest za sve one koji su s negodovanjem dočekali odluku Općinskog vijeća Ljubuški o poskupljenju vode. Zbog toga je i Udruga Agape pokrenula peticiju za smanjenje cijena vode, a na vijest da će se ta cijena mijenjati, pozdravili su uvedene promjene i projekte na kojima rade JP Parkovi, no tvrde kako i dalje nije sve riješeno. “Peticija je na Općinsko vijeće predana 4. svibnja, a za to vrijeme se nitko od nadležnih za ovaj predmet nije osjećao obaveznim obratiti se potpisnicima peticije, a kamoli udovoljiti njihovim zahtjevima“, izjavili su iz udruge Agape.
Velika razlika u cijenama
Nova cijena vode u Ljubuškom iznosi 1,79 KM s PDV-om po m3 što je puno više od cijena u ostalim općinama ZHŽ-a, pa i u BiH. Primjerice, u susjednim Grudama cijena vode iznosi 1,30 KM s PDV-om, u Širokom Brijegu 1,17 KM, u Mostaru 1,27 KM, dok je u Sarajevu 1,40 KM s PDV-om.

Autor: Dnevni list

ZADNJE VIJESTI