fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Europska komisija pokrenula platformu “Izrazi svoju viziju” namijenjenu mladim Europljanima

Autor: dnevno.ba

Europska komisija pokrenula je novu interaktivnu 3D digitalnu platformu “Izrazi svoju viziju” na kojoj svi mladi Europljani tijekom Europske godine mladih mogu snimiti glasovnu poruku i u njoj podijeliti svoju viziju i ideje o budućnosti Europske unije.

Personalizirana glasovna poruka može se snimiti na svim službenim jezicima EU-a, norveškom, turskom, srpskom, sjevernomakedonskom i islandskom. Nakon dodavanja poruke, iz svake snimke glasa generira se jedinstveni 3D prikaz zvučnog zapisa koji je u interakciji sa svakom drugom snimkom na platformi, i omogućuje svima da slušaju bilo koji glas, na bilo kojem jeziku, na bilo kojem uređaju u bilo kojem trenutku, objašnjava se u priopćenju.

– Platforma “Izrazi svoju viziju” utjelovljuje mlad, utjecajan, dinamičan i otvoren duh sustvaranja koji prati Europsku godinu mladih. U tom duhu želimo potaknuti mlade u Europi da se uključe, progovore i podijele svoje brige i ideje o budućnosti. Ova platforma nije mogla doći u prikladnije vrijeme za sve mlade, ne samo kao europske građane nego i kao članove društva koje sada, više nego ikad, prolazi kroz izazovna vremena, rekla je povjerenica Europske komisije za mlade Mariya Gabriel.

Platforma “Izrazi svoju viziju” pokrenuta je u okviru Europske godine mladih 2022., a mladi Europljani moći će na platformi progovoriti o raznim pitanjima – od zapošljavanja, klimatskih promjena, obrazovanja, mentalnog zdravlja do drugih tema koje smatraju važnima, prenosi HRT.

U Hrvatskoj je do sada već organizirano oko 70 aktivnosti u sklopu kampanje Europska godina mladih, a u nadolazećim mjesecima predviđeno je još 47 aktivnosti, rekla je Marina Smernić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM), ujedno i nacionalna koordinatorica Europske godine mladih u Hrvatskoj.

Održat će se nacionalna konferencija na visokoj razini koju organizira SDUDM u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije. Konferencijom se želi doprinijeti ciljevima Europske godine mladih, podržati mlade da iskoriste mogućnosti mobilnosti i druge mogućnosti na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini kako bi postali aktivni i angažirani europski građani te razvili osjećaj pripadnosti Europskoj uniji, ističe se u priopćenju.

– Europska godina mladih pruža mladima brojne prilike za učenje, susrete i sudjelovanje u aktivnostima kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj Europskoj uniji, stoga ih najglasnije pozivam da se uključe u inicijative i aktivnosti koje pokrećemo. Ovdje smo zbog vas, ovo je vaša godina i prilika da se vaš glas čuje, istaknula je Smernić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});