fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Fadil Novalić iznio teške optužbe: Tužitelje nazvao mafijašima i uputio im prijetnje

Autor: Dnevno.ba

Fadil Novalić, bivši premijer Federacije koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem navodi da je “projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato financiran i kirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, koji ne može se pomiriti s odlaskom u zatvor, ponovo je, kako prenosi Avaz, izravno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je istakao da je smijenjen po direktivi SAD, da je “prije tri-četiri godine tamo u Americi donesena odluka da se ide protiv SDA”.

FENA

Iznio teške optužbe na račun državnih tužitelja

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

– Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim – napisao je Novalić.

Podignuta optužnica protiv ratnog zapovjednika HVO-a za zločine u Mostaru i okolici, ovo mu se stavlja na teret

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});