fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Feminizirani Adis se prosuo ko’ riža!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Iako je prošlo više od deset dana od paljenja automobila Adise Arapović, potpredsjednice Saveza za bolju budućnost u sarajevskom naselju Dobrinja, MUP Kantona Sarajevo još nije javnost izvijestio dokle je istraga o tom incidentu došla, niti ima li saznanja tko iza ovog zlodjela stoji.

Sve je i dalje ostalo na informcijama MUP-a nakon uviđaja koji je izvršen odmah nakon paljenja automobila, prema kojem je do požara došlo „korištenjem lako zapaljive tekućine te otvorenog plamena NN osobe”.

Savez za bolju budućnost odmah nakon incidenta na Dobrinji, održao je konferenciju za medije pored ostataka zapaljenog autobila svoje potpredsjednice Adise Arapović i oglasio se priopćenjem u kojem je navedeno kako je riječ o “političkom zastrašivanju” koje “dolazi iz jednog centra koji nije teško otkriti, ako pravna država profesionalno radi svoj posao”.

Prema informcijama kojima raspolaže portal “Slobodna Bosna” iz izvora bliskih istrazi, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) koja je od početka bila uključena u paljevinu automobila Adise Arapović, prije nekoliko dana proslijedila je MUP-u Kantona Sarajevo informaciju o rezlutatima svoje istrage, te mogućem počinitelju tog krivičnog djela.

Prema saznanjima iz OSA-e, za paljevinu Arapovićkinog automobila sumnjiči se A.Ć. (40) iz Sarajeva, inače bliski prijatelj potpredsjednice SBB-a.

On je, inače, odranije poznat policijskim i tužiteljskim institucijama u Sarajevu kao počinitelj krivičnog djela (“oštećenje tuđe stvari”), koje je slično paljevini automobila Adise Arapović.

U siječnju ove godine uhićen je pod sumnjom da je nožem oštetio gume nekoliko automobila parkiranih (također) na Dobrinji.

Kantonalni MUP je 18. siječnja protiv njega podnio prijavu Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Pojedini portali tada su pisali kako je nakon hapšenja i privođenja A.Ć., policijski ministar u Kantonu Sarajevo, Vedran Mulabdić, intervenirao kod nadležnih u Policijskoj Upravi Novi Grad da ga puste na slobode i odustanu od kaznenog progona.

Izvori iz MUP-a Kantona Sarajevo, također, tvrde da ministar Mulabdić ignorira i “sklanja u stranu” informaciju Obavještajno-sigurnosne agencije o paljenju automobila Adisa Arapović, jer ministrovoj stranci, SBB-u, takva informacija i otkrivanje počinitelja nimalo ne odgovara u posljednjim danima predizborne kampanje.

Također, pojedini mediji su prije nekoliko mjeseci obavili video-klip na kojem se potpredsjednica SBB-a Adisa Arapović na Bjelašnici ugodno provodi u društvu muškarca, kojeg su identificirali kao Alena Ćatića, njenog bliskog prijatelja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});