googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija

FUP u Sarajevu uhitio dva automafijaša

Autor: Fena

SARAJEVO - Policijski službenici Federalne uprave policije su 22/23. siječnja u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskim, Zeničko-dobojskim i Srednjobosanskoim kantonom poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela „Teška krađa“ u vezi s krivičnim djelom „Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela“.

Po navedenom osnovu, spomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identificirana  su i uhapsili dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu izvršenja spomenutih krivičnih djela i to osoba inicijala M.S. iz Zenice i  S.S. s područja općine Sokolac, a koji su identificirani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to „Škoda Octavia“ sa područja Zenice i „VW Golf V“ s područja Kaknja. Imenovani su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila „VW Golf VII“ i „Škoda Octavia“, čime su za sebe stekli enormnu protupravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici Uprave policije će u siradnji s naprijed navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i osoba koja se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhićene  osobe su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});