fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Generalni tajnik Srednjeuropske inicijative Robert Antonioni posjetio BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO- Članovi Kolegija Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović i Marin Vukoja razgovarali su danas s generalnim tajnikom Srednjoeuropske inicijative (CEI) Robertom Antonioniom o nastavku suradnje i učešću Delegacije PSBiH u aktivnostima Parlamentarne dimenzije CEI.

Ističući da je naša zemlja jedna od najvažnijih država članica CEI, tajnik Antonioni iskoristio je priliku da se zahvali BiH na uspješnom predsjedavanju CEI-om tijekom 2016. godine, kada je, kako je naglasio, BiH bila primjer kako neka zemlja može doprinijeti razvoju dobrosusjedskih odnosa između država regije.

Naglašavajući da BiH treba postati članica Europske unije, tajnik Antonioni rekao je da cilj posjete delegacije Generalnog tajništva CEI-a jeste i sagledavanje mogućnosti da CEI, kao jedna od najstarijih i najsnažnijih europskih regionalnih organizacija, pruži punu podršku i pomoć našoj zemlji u procesu europskih integracija.

Prema riječima Antonionija, CEI će učiniti sve da olakša put BiH ka EU, ali i BiH mora pomoći samoj sebi, provodeći reforme uz puni konsenzus svih strana u BiH za članstvo u EU.

Upućujući dobrodošlicu generalnom tajniku CEI-a, tajnik Zajedničke službe PSBiH Kenan Vehabović i Predstavničkog doma PSBiH Marin Vukoja zahvalili su se na podršci i naporima koje CEI ulaže kako bi pomogla BiH na njenom europskom putu. S tim u vezi, članovi Kolegija Tajništva PSBiH istakli su da su sve inicijative CEI, koje podržavaju BiH u procesu europskih integracija, od velikog značaja za našu zemlju.

Vehabović i Vukoja informirali su generalnog tajnika CEI-a i njegove suradnike da su održane konstitutivne sjednice oba doma PSBiH i da će u najskorije vrijeme biti izabrane stalne parlamentarne komisije, kao i članovi delegacija PSBiH u međunarodnim multilateralnim organizacijama. Izraženo je uvjerenje da će novizabrani članovi Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj dimenziji CEI sudjelovati na godišnjem sastanku Parlamentarnog komiteta CEI-a, koji će se održati u Trstu u svibnju ove godine.

Tijekom sastanka izražena je zajednička podrška budućem članstvu Grčke u CEI, te izraženo žaljenje zbog odluke Austrije da istupi iz punopravnog članstva i djeluje u svojstvu posmatrača u svim daljim aktivnostima CEI-a, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});