googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

I zeničke komunjare iz SDP-a i HDZ-a tako se jednostavno prešaltavaju….

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - SDP je pravni sljednik Saveza Komunista, partije, koja je za razliku od današnjih SDP-ovaca imala svoj stav, pravac i ideologiju. Gledajući po zeničkim vijećnicima koji slijede gradonačelnika, neovisno od toga da li je u pitanju aktualni ili bivši, izgubili su i pravac i ideologiju. Oni su uvijek uz "poziciju", uz jačeg. Do kada će glumiti opoziciju, ne znam. Bili su ulizice i za vrijeme rahmetli Smajlovića a to su i danas.

Glasali su za rebalans, za novu sistematizaciju Gradske uprave, za povećanje administracije!?

Povećanje administracije podrazumijeva veće izdvajanje za plaće zaposlenika a potom i veće namete građanima. Od nečega se mora namiriti. Zašto su podržali rebalans ako su znali da tim daju zeleno svjetlo gomilanju državnog aparata? Zato što su i sami vijećnici uhljebili svoje u javna poduzeća i gore spomenutu administraciju.

Nekadašnji Savez komunista je bio zaštitnik sindikata, radnika i radničkih prava a danas mirno posmatra izrabljivanje radnika u realnom sektoru. Rad u državne praznike, vikende i produžen rad je očit i ne možemo se praviti da ga ne vidimo. Kada će SDP stati u zaštitu radnika? “Pravda radnicima sada”, njihov deklarativni slogan, odnosno njihova vlast iz 2010.godine otjerana je kamenicama 4 godine poslije.

Najavljivali su bolji položaj radništva a da nikada nisu ni razmišljali o zahtjevu za izmjenu Zakona o radu i ukidanju “preraspodjele radnog vremena”, često zloupotrebljavanog člana istog zakona? Znaju da bi time riješili radnike realnog sektora i njihovog produženog neplaćenog radnog vremena ali njima to nije cilj.

Prije dvije godine rekli su da će obustaviti izdavanje dozvola za bilo kakvu buduću hidrocentralu i naveli primjer Bistričke rijeke gdje se jasno vidi da hidrocentale narušavaju okoliš a podržali Prostorni plan koji predviđa još dvije hidrocentrale na području grada. Zašto su podržali plan? Zato što su poslušnici.

Rekli su i da će otvoriti Dom Mladih u prostoru nekadašnje Gradske kafane u kome će mladi ljudi ovoga grada moći da se ostvare u raznim aktivnostima. Gradska kafana će prema najavama ponovo biti samo kafana. Zašto? Zato što im je vođa alkoholičar veći od Fuada.

Njihovi vijećnici su ne tako davno tražili tematsku sjednicu po pitanju uvezivanja staža bivših radnika JP. Komrad d.o.o Zenica. Više ih ne spominju. Zašto su odustali od toga? Zato što im ne mogu pomoći već ih prave budalama da mogu da bi od njih dobili glasove. Odustali su zato što su i sami učestvovali u “dogovorima” oko tih radnika da bi na poslednjoj sjednici vijeća glasali onako kako je rahmetli Smajlović zamislio.

Na kraju najavili su humanitarne kontejnere, ponudivši građanima tuđe iznosane gaće ali su i to slagali, lažu vas kao i njihov kralj kojem se u Zenici pojedinci klanjaju prikazujući tako da izgleda da mu se klanja cijeli grad. Laž, klanjaju mu se samo SDP-ovci, bivši i sadašnji, kao i HDZ-ovci i još poneki poslanici.

Rekli su i da će ukinuti “dvije škole pod jednim krovom” a dozvolili su da se Bošnjacima oduzima pravo na izučavanje Bosanskog jezika u Republici Srpskoj.

Rekli su još svašta nešto i sve slagali. Eno im nos kao u Pinokia i Fuada njihovog kralja, istaknutog kadra Sda stranke.

SDP-u se nekada dizala kosa na glavi od pozdrava “selam” a danas, i njihov bivši kadar Eldin Vrače tvrdi da nema razlike između njih i onih koje kritiziraju, da je jedina razlika u tome da jedni idu na džumu a drugi ne idu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});