fbpx
Pedja Milosavljevic / CROPIX

IZ RUSIJE STIGAO ODGOVOR: “Promjena razmišljanja ukazuje na to da EU nije u dobrom stanju”

Autor: Dnevno.ba

Čelnici država članica postigli su dogovor o zabrani uvoza ruske nafte koja se doprema brodovima, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

“Dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU. To pokriva više od dvije trećina uvoza nafte iz Rusije, čime se reže golemi izvor financiranja njezina ratnog stroja”, poručio je preko Twittera nešto prije ponoći u ponedjeljak predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Dogovor o sankcijama pozdravila je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Ona tvrdi da će se time do kraja godine smanjiti oko 90 posto uvoza ruske nafte, dok Michel govori o smanjenju od više od dvije trećine.

Stigao odgovor Rusije: Naći ćemo druge uvoznike
Danas je stigao prvi odgovor Rusije. Ruski stalni predstavnik pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov oglasio se na Twitteru, komentiravši izjave von der Leyen.

“Kako je jučer ispravno rekla, Rusija će naći druge uvoznike. Važno je napomenuti da ona sada proturječi svojoj jučerašnjoj izjavi. Vrlo brza promjena načina razmišljanja ukazuje da EU nije u dobrom stanju”.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI