fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Izetbegović: Ključni je sastanak Palmera i opozicije

Autor:

Zajednički sastanak delegacija SDA i HDZ-a s visokim službenicima SAD-a i Europske unije je okončan.

Podsjetimo da je delegacija SDA predvođena Izetbegovićem prva jutros održala sastanak s američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom i izvršnom direktoricom za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst.

Nakon toga službenici su se sastali s predstavnicima HDZ-a, a potom je održan zajednički razgovor svih strana. Nakon toga su se Palmer i Eichhorst uputili sa sastanak s predstavnicima opozicije.

Kako saznaje Klix, sastanak s opozicijom će biti održan u rezidenciji američkog ambasadora, a tamo su lideri NiP-a Dino Konaković, SDP-a Nermin Nikšić, SBB-a Fahrudin Radončić, PDP-a Branislav Borenović, SDS-a Mirko Šarović te predstavnica Naše stranke Sabina Ćudić.

Izetbegović, koji se jutros već obraćao novinarima, ponovo je dao izjavu po izlasku sa zajedničkog sastanka.

“Mislim da je ključni sastanak koji će imati predstavnici međunarodne zajednice s predstavnicima opozicijskih stranaka, i da će on usmjeriti dalje stvari, kada je u pitanju Dom naroda Federacije i kada su uz pitanju izbor članova Predsjedništva itd”, rekao je Izetbegović.

Dodao je da “ono za što oni budu spremni, sasvim sigurno će biti spremna i SDA” da ide u tome smjeru.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});