fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Izudin Tahirović za ubojstvo Mirze Raščića osuđen na 20 godina robije!

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Indira Jahić, predsjedavajuća Sudskog vijeća, izrekla je danas u Županijskom sudu u Sarajevu osuđuju presudu Izudinu Tahiroviću, prema kojoj je osuđen na 20 godina robije.

Prema navodima iz optužnice, Tahirović se teretio da je 16. travnja prošle godine u prostorijama Udruženja navijača FK “Željezničar” na stadionu Grbavica ubio Mirzu Raščića.

Tokom obrazloženja presude sutkinja Jahić, između ostalog, kazala je da sud nije našao olakšavajuće okolnosti, a da su otežavajuće okolnosti da je ranije višestruko osuđivan.

Odlukom suda Tahirović je osuđen na 20 godina za ubojstvo, dvije godine za nedozvoljeno držanje oružja i za ovo je predviđena zakonom jedinstvena kazna od 20 godina.

Izricanju presude prisustvovali su članovi obitelji oštećenog te mnogobrojni prijatelji sa transparentima.

Nakon izricanja presude Mirzina sestra Zerina Raščić je kazala da to današnja presuda porodici ne znači mnogo i da su Tahirovića osudili na doživotnu kaznu.

“On će izaći za 20 godina, a nama se naš Mirza neće vratiti”, kratko je prokomentirala Mirzina sestra, a i njegova majka je također izjavila da nije zadovoljna presudom.

Podsjećamo, Tahirović je nakon ubojstva Mirze Raščića pobjegao, ali su ga pripadnici sarajevske policije istu noć uhitili. Od trenutka hapšenja se nalazio u pritvoru, a optužnica protiv njega je potvrđena 7. srpnja 2015. godine.

Pred sucem za prethodni postupak Županijskog suda u Sarajevu Tahirović se izjasnio da nije kriv.

Inače, 16. travnja 2015. godine Raščić je sa svojim drugovima s tribine u prostorijama udruženja Plavih prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničara.

Prema izjavama svjedoka, Tahirović se tog dana sukobio s Amarom Zulićem, otišao iz prostorija udruženja navijača i vratio se te ispalio četiri metka u pravcu Raščića koji je sjedio u lijevom dijelu prostorije, a nedugo nakon toga je i preminuo.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});