fbpx

JOSIP ŠIMIĆ – PO TREĆI PUT: Dragan Čović – “najamnik” hrvatskog naroda!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Student teologije Josip Šimić i dalje piše Hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću. I kako kaže, pisat će dok mu ne dosada. A kako se čini neće mu tek tako dosaditi. Stoga, prenosimo i treće njegovo Otvoreno pismo dr. Draganu Čoviću.

Poštovani gosp. Predsjedniče Čović,
Draga javnosti!

U mojem trećem Otvorenom pismu Vama gosp. Čoviću, pa i javnosti, hrvatskom narodu, koji Vam tako „slijepo vjeruje“, sada ću pokazati i dokazati da ste, ne Predsjednik, nego „najamnik“ hrvatskoga naroda.

No, kako Vam je u pameti i srcu korupcija broj 1, mito broj 2, a „guzično pitanje“ broj 3, sumnjam da znate, što biblijska slika „najamnika“ predstavlja u Svetom Pismu, jer od gore navedenih atributa (mito, korupcija…), koje Vam savršeno pristaju, otjerali ste, ne samo Božju riječ iz svoga srca, nego se i drug Maršal „prevrće“ u grobu. Jedino Vam vrag aplaudira!

Ali, kako je moje milosrđe neizmjerno, dočarat ću Vam biblijsku sliku „najamnika“: „Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Najamnik – koji nije pastir (Predsjednik) i nije vlasnik ovaca (hrvatskoga naroda) – kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni. Najamnik je i nije mu do ovaca! (Iv 10, 10-13). Naime, uz dužno poštovanje prema hrvatskom narodu, dakako, da nikoga gore ne želim u punom smislu prispodobiti s ovcama. Biblijska slika o „najamniku“ mi je jednostavno poslužila da opišem Čovićevo bahato ponašanje prema hrvatskom narodu.

I dok sam snažno pod utjecajem pape Franje i njegove knjige „Korupcija – Zlo našega vremena“, naprosto me nuka sila „odozgo“ pisati Vam, jer je „širok i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu“ (Mt 7,3), ali Vi ne idete gosp. Čoviću, Vi trčite na tome putu!

Al’ koja „fajda“?!

Dobro kaže Sveti Otac, papa Franjo: „Ali kako je teško da proročka snaga pogodi korumpirano srce! Tako je zaštićeno zadovoljstvom svoje samodostatnosti da ne dopušta nikakvo preispitivanje“.

Je l’ tako gosp. Dragane?!

„Sebi zgrćete blago, a ne bogatite se u Bogu“. (Usp. Lk 12,21).

Ne samo da ste „najamnik“ hrvatskoga naroda u BiH, nego ste i „čoban“ hrvatskoga naroda, otuda proizlazi izreka da: „Pastiri vode Crkvu, a čobani državu“.

Bole li gosp. Čoviću ove riječi?! Da li se sjećate svojih izjava o Hrvatima koji su ostali u Sarajevu?!

Ipak ću približno, s velikom tugom, pokušati spomenuti Vaše izjave: „Mene Hrvati u Sarajevu ne interesuju…“. Zar smo mi Hrvati u Sarajevu „fukare“?! Ne znate li gosp. Čoviću, da su upravo te „fukare“ glasale za Vas?! Stoga ova Vaša teza, više nego ikad, potvrđuje moju izjavu o Vama kao „najamniku“!

Bolan, „govor te Tvoj odaje“!

Korumpiran čovjek, tj. Vi gosp. Čoviću, jest onaj koji se igra s istinom, postavljajući drugima zamke koji pokušava ukazati na Vaš lopovluk. Ali, „svjetlo u tami svejtli i tama ga ne obuze“. (Iv 1,5). Takve osobe kao Vi, ne primaju istinu!

Jer, ne da se moj gosp. Dragane korupcija sakriti! Reći će papa Franjo: „da je korupcija poput tjelesne bolesti, ne da se sakriti! Bolest skrivaš neko vrijeme, ali poslije izvjesnog vremena simptomi te bolesti postanu vidljivi“. Tako je i s korupcijom gosp. Čoviću! Nakon izvjesnog vremena narod „skonta“, jer narod zna. Ali što bi kazao moj prijatelj: „Što više govorim istinu, ljudi me smatraju lašcem i izdajnikom“.

No, ovdje upozoravam: V. D. (1981) Mostar, F. F. (1977) Čapljina, P. P. (1988) Mostar. Odustanite od svoga Zloga nauma!!! Dobro promislite, možete li s 10 000 tisuća vojnika udariti na mene, koji na vas mogu krenuti s 20 000. Ne mislite, poput džihadista, da na Allahovom (Čovićevom) putu ginete za čast, u kojem vas u dženetu ili raju čekaju 72 djevice?

Od srca zahvaljujem pojedinim još uvijek „zdravim“ (u smislu ne korumpiranosti) organima ove zemlje za relevantno dostavljanje informacija o presretanju njihovih „pingova“ i poruka, s druge strane, ja vam obećavam povjerenje i transparentnost. Zahvaljujem se na pismu podrške UGDAU DIF U BiH.

Dok mi spremaju neizmježan „atak“, u četvrtom pismu, kojeg ću uskoro opet uputiti Vama gosp. Predsjedniče i draga javnosti, pokazat ću vam drage majke, dragi borci, drage „ratne“ udovice, kako se gosp. Čović, zajedno sa svojim kolegama, na krvi i smrti vaše poginule djece bogatio, a na vašim suzama, pokazajući se kao „pravi“ Predsjednik hrvatskoga naroda, gradio svoju karijeru, te ću navesti ključne osobe u Visokom Sudskom i Tužiteljskom Vijeću BiH, koje su zataškavale slučaj po slučaj o Čoviću.

Pisma ću otvoreno objavljivati, sve dok VSTV BiH ne poduzme neke korake ka procesuiranju kriminala gosp. Čovića, ili dok Vi gosp. Čoviću ne abdicirate!

S poštovanjem,
Josip Šimić, student teologije

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI