fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kad Sarajlić i Zukić lobiraju:Bubić imenovana u Upravu Razvojne banke, a obavlja stranačke funkcije!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 16. veljače dala je suglasnost Nazdornom odboru Razvojne banke FBiH da imenuje Seniju Bubić (SDA) za v.d. izvršne direktorice za podršku poslovanja do okončanja natječajne procedure a najduže do šest mjeseci, piše Patria.

Ovim je Vlada, pa i NO Razvojne banke prekršili Član 18. Zakona o Razvojnoj banci FBiH koji jasno kaže da „članovi Uprave ne mogu vršiti stranačke dužnosti niti u jednoj političkoj stranci“.

A, kada je riječ o Bubić, inače bliskoj Amiru Zukiću (trenutno u pritvoru op.a.) i Asimu Sarajliću, ona ih obnaša na desetine. Do danas nije podnijela ostavku niti na jednu stranačku dužnost. Bubić između ostalih obavlja funkciju predsjednice Asocijacije žena SDA, članica je Predsjedništva SDA, potpredsjednica Regionalnog odbora SDA Podrinje, predsjednica Općinske organizacije SDA Ugljevik, predsjednica Kadrovske komisije RO SDA Podrinje, a i član Kadrovske komisije SDA na čijem je čelu Asim Sarajlić, protiv kojeg je podignuta optužnica.

Podsjećamo, postupajući tužiteljice Tužiteljstva ŽS podigle su optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića, zbog, između ostalog, krivičnog djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Kako otkrivaju izvori iz stranke Senija Bubić na Kadrovskoj komisiji SDA dala je odlučujući glas da za izvršnog direktora u Elektroprivredi bude imenovan Esed Džananović, također jedan od optuženih za nezakonito zapošljavanje.

Još je nepoznanica zašto Bubić nije ponudila ostavke na stranačke funkcije, jer zakon tako nalaže. Inače, Salko Selman (SDA) došao je na mjesto direktora Razvojne banke Federacije BiH 2014., a nedugo nakon toga ponudio je ostavku na člana Predsjedništva SDA.

Interesantno je kako se SDA zajedno s koalicionim partnerima poigrava sa Razvojnom bankom, vrlo važnoj instituciji u zemlji, koja raspolaže sa blizu 100 milijuna KM.

Bit će interesantno sačekati izjave čelnih ljudi Razvojne banke o tome da li je od nje tražena izjava o (ne)vršenju dužnosti u stranci i da li je ona uopće dala takvu izjavu.

Senija Bubić rođena je 1963. godine u Ugljeviku i diplomirani je pravnik. Obavljala je i funkciju predsjednika Općinskog suda za prekršaje Ugljevik, predsjednika Izvršnog odbora SO Teočak, sekretara SO Teočak, pomoćnik načelnika.

Bubić je, također, obavljala dužnost ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice u Vladi Tuzlanske županije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});