fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KRIŠTO: Prioritetno pitanje za BiH izmjena Ustava konsenzusom

Autor: Večernji list

LJUBLJANA - Delegacija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) predvođena predsjedateljem Zastupničkog doma PSBiH Mladenom Bosićem, te zamjenicima Šefikom Džaferovićem i Borjanom Krišto, boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Republici Sloveniji.

Borjana Krišto kao član Kolegija Zastupničkog doma PSBiH sastala se danas u odvojenim susretima sa predsjednikom vlade R. Slovenije Mirom Cerarom i predsjednikom R. Slovenije Borutom Pahorom.

Na sastanku sa Cerarom razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi u svjetlu migrantske krize, euroatlantskom putu BiH te podršci Slovenije našoj državi na tom putu kao i o trenutnim izazovima s kojima se BiH susreće.

Cerar je naglasio kako ce Slovenija kao i dosada pružati podršku BiH na polju EU integracija ali na gospodarskom, kulturnom i stručnom polju.

Krišto je ovom prigodom izrazila zadovoljstvo posjetom te još jednom naglasila da je prioritetno pitanje za BiH izmjena Ustava konsenzusom koji nažalost još uvijek nismo postigli zbog različitih pogleda na budućnost BiH a jedna od glavnih prepreka napretku u BiH je još uvijek pravna nesigurnost.

Na sastanku sa predsjednikom Pahorom sudionici su se složili da je mir, stabilnost i napredak BiH od iznimnog značaja za cjelokupnu regiju.

Krišto je naglasila da su razgradnja povjerenja unutar BiH u posljednjem razdoblju i nedostatak političke volje usporili sveukupni napredak BiH dok je predsjednik Pahor naglasio da je uvijek bio veliki prijatelj BiH a kao ključ budućnosti BiH vidi pomirenje među njenim narodima.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});