fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ministar Osmanović razgovarao s predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Najviše pažnje posvećeno je statusu Akademije, kao najvažnijem pitanju koje je potrebno što hitnije riješiti. Zajednički je ocjenjeno da je potrebno učiniti dodatne napore za rješavanje ovog pitanja, kao i za rješavanje statusa svih institucija kulture BiH.

Predstavnici Akademije nauka i umjetnosti BiH založili su se za jačanje institucija Bosne i Hercegovine, ističući da je Akademija ustanova koja predstavlja simbol države.

Na sastanku je razgovarano i o proširenju članstva Akademije, te je naglašeno da je i u ovom segmentu trenutno ograničenje nedostatak financijskih sredstava. Zatražena je snažnija podrška Akademiji kroz izdvajanja za nauku i kulturu. Predstavnici Akademije nauka i umjetnosti informirali su ministra Osmanovića o značaju učešća Akademije u Berlinskom procesu i prisustvu mladih naučnika iz BiH u srpnju ove godine, za što je neophodna podrška države.

Ministar Osmanović istakao je da razumije značaj ove ustanove i da će u budućnosti pružati podršku njenom radu, te najavio da će sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH posjetiti Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom je ministru Osmanoviću dodijeljena zahvalnica u znak podrške radu ove institucije, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});