googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Vedran Peteh/Cropix

Legendarni Ćiro Blažević dobio prvi mural u rodnom Travniku, prekrasan je

Autor: Dnevno.ba

Dva tjedna nakon smrti legendarne sportske ikone, Miroslava Ćire Blaževića, njegovi obožavatelji odlučili su odati počast treneru postavljanjem prvog murala u njegovu rodnom Travniku.

Mural, koji je dovršen preko vikenda, nalazi se iza crkve sv. Ivana Krstitelja u Travniku, a na njemu je prikazan Ćiro s ključevima grada koje mu je prošle godine uručio načelnik Kenan Dautović. Tekst na muralu glasi “Ja sam se s velikim ponosom i dostojanstvom uvijek hvalio da sam iz Travnika”.

Osim murala, postoji i prijedlog da se stadion Pirota, također u Travniku, preimenuje u Ćirinu čast. Ovaj prijedlog objavio je portal Travnicki.info, a ako se usvoji, stadion će službeno nositi ime Ćire Blaževića, prenosi Direktno.hr.

Podsjetimo, Ćiro Blažević osvojio je brojne nagrade tijekom svoje karijere kao nogometni trener, uključujući broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine s hrvatskom reprezentacijom. Uz to, bio je poznat po svom karizmatičnom stilu i izjavama, što ga je učinilo popularnim među navijačima i nogometnim fanovima diljem svijeta.

Iako je prošlo samo dva tjedna od Ćirine smrti, obožavatelji su već odlučili pokazati koliko su ponosni na njegov lik i djelo. Njegovoj obitelji, prijateljima i navijačima ovaj mural i moguće preimenovanje stadiona sigurno će biti podsjetnik na njegov značaj u svijetu sporta i šire.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});