fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Lista s kandidatima za direktora SIPA-e ponovno na stolu, najveće šanse ima…

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Članovi odbora su prije dvije sedmice obavili intervjue sa svim kandidatima za direktorsku poziciju u ovoj sigurnosnoj agenciji, ali je njihovo zasjedanje prekinuto nakon što je stigla anonimna prijava da neko od prijavljenih ispunjava uvijete za mirovinu, zbog čega je odlučeno da svi kandidati budu dodatno provjereni.

Zamjenik predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Enes Obralija potvrdio je ranije da je nastavak sjednice, koja je prekinuta 21. listopada jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice, zakazan za 4. studenog. Članovi ovog parlamentarnog tijela rang-listu uspješnih kandidata poslat će ministru sigurnosti BiH, koji predlaže kandidata Savjetu ministara.

Na konkurs za izbor direktora SIPA stiglo je ukupno pet prijava, a Nezavisni odbor Parlamenta BiH, koji je zadužen za taj dio procedure imenovanja, utvrdio je da četiri kandidata ispunjavaju uslove. To su, uz aktualnog direktora SIPA Pericu Stanića, kojem sutra ističe mandat, bivši direktor SIPA Goran Zubac, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa.

Prema našim informacijama, najveće šanse ima aktualni direktor SIPA-e Perica Stanić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});