fbpx
Foto: Goran Mehkek/Cropix

‘NEKA NE DOLAZI’ Stižu osude iz Sarajeva: Pozivamo Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema BIH

Autor: Dnevno.ba

U zavjetrini izbora u Bosni i Hercegovini, sprema se odluka koja će odjeknuti regijom.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva u srijedu će tako održati 19. redovnu sjednicu na kojoj bi se, između ostalog, trebalo razgovarati o prijedlogu Deklaracije o osudi stavova predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema BiH, prenosi Klix.

Prema onome što se može iščitati iz Deklaracije, Grad Sarajevo osuđuje većinu Milanovićevih izjava koje se odnose na BiH te ih smatra neodmjerenim i štetnim za odnose dviju prijateljskih država.

“Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primjereno predsjedniku jedne europske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsjednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje izjaviti prema gospodinu Milanoviću radi njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH”, stoji u dijelu dokumenta.

“Neće donijeti ništa dobro”
Također, navodi se kako izjave Milanovića neće ništa dobro donijeti ni Hrvatskoj, a ni BiH, niti će na bilo koji način doprinijeti regionalnoj stabilnosti i suradnji.

“Sarajevo, glavni grad BiH, otvoren je za sve ljude dobre volje, ali ne i za one koji vrijeđaju i rade štetu. Zato pozivamo Milanovića da promijeni svoje uvredljivo ponašanje prema Bosni i Hercegovini. Do tada, neka ne dolazi u Sarajevo, glavni grad BiH, jer neće biti poželjan. Nadamo se da će se Milanović sabrati i promijeniti svoje ponašanje”, stoji u Deklaraciji koju Gradsko vijeće tek treba usvojiti.

Na kraju je navedeno da će o stavu Grada Sarajeva biti obaviješteni svi.

“Do tada, nitko od službenih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom posjeta šefova država i drugih visokih uzvanika iz EU i svijeta. O ovom stavu Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će obaviješteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu. Naglašavamo da će građanke i građani Hrvatske uvijek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada”, zaključili su u Deklaraciji.

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI