fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nuđen mito za lažno svjedočenje i lažne iskaze u okviru istrage o ubojstvu Šehovića i Vujinovića!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Medijska spinovanja u odnosu na ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića i označavanju u medijima mogućih počinitelja ovoga zločina se beskrupulozno nastavljaju. Ekektronski i printani mediji vrve od raznoraznih natpisa o mogućim počiniteljima, nastojeći ovo krivično djelo ubojstva „prišiti“ onima, koji sa ovim kritičnim događajem nisu uopće niti povezani (već viđeno predmet Memić), a što ćemo u ovome članku na nesumnjiv način i pokazati prezentirajući alibije Miloša Obradova i Srećka Trifkovića, ali i lažne iskaze svjedoka optužbe, kao i snimka nuđenogmita od strane kantonalnog MUP-a Sarajevo, svjedocima.

Ranije su mediji objavili, kako se navodno sada Nedeljko Lizdek (21 godina) dovodi u vezu sa ubojstvom sarajevskih policajaca, iako je Dnevni avaz objavio vijest, pozivajući se na svoje izvore iz MUP-a KS da „anonimni istražitelj koji je izravno uključen u istragu tvrdi, da ne postoji niti jedan dokaz, koji bi vodio do Nedeljka Lizdeka, da je ovo lice umiješano u ubojstvo sarajevskih policajaca“!

Portal Dnevno.ba je ranije objavio i pisao, da je očigledno lišenje slobode Srećka Trifkovića i Miloša Obradova samo bacanje prašine u oči javnosti, jer je Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo ponudilo isto onoliko dokaza, koliko dokaza ima bilo ‘ko drugi u Bosni i Hercegovini za glasine, da su ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vujinović bili pošteni policajci, koji su previše znali o svojim korumpiranim kolegama, pa su ih njihove kolege lišile života i da se to upravo objašnjava tako brzim dolaskom patrole na lice mjesta; zatim za glasine, da su izvršitelji narkomafija… Portal podsjeća, da su u okviru istrage o ubojstvu sarajevskih policajaca mnogi od uhićenih u MUP-u KS u cilju „prikupljanja dokaza“ bili brutalno prebijani, pa zbog neoborivog alibija na slobodu puštani.

Pripadnici MUP-a KS od mnogih su uhićenih pokušali iskaze iznuditi, kako bi „riješili“ slučaj dvostrukog ubojstva sarajevskih policajaca, ali bezuspješno, a mnogima uhićenima je, od strane pripadnika MUP-a KS i likvidacijom prijećeno, ako bilo što kažu o brutalnom premlaćivanju u MUP-u KS, ili ako bi progovorili i riječi, da su od njih iskazi iznuđivani. Zašto nikada se MUP KS nije o ovome očitovao, iako su mediji podrobno izvještavali u odnosu na brutalnost pripadnika MUP-a KS?!

Podsjećanja radi, na dan ubojstva policajaca, 26. listopada 2018. godine dobrovoljno su se predali Miloš Obradov, Stefan Samardžija i Sokolović, a po pozivu Državne agencije za istrage i zaštitu, koji su ih potom sproveli u MUP KS gdje su ih pripadnici MUP-a KS brutalno mučili, i to maskirani policajci, na način da su:

“Čim su uvedeni u prostorije MUP-a KS udarani su pesnicama, nogama i palicama po glavi, leđima, stomaku, što je rezultiralo lomovima, krvarenjem iz usta i nosa i nebrojenim podlivima”. Potom su odvedeni u posebne sobe gde je “prikupljanje dokaza” nastavljeno tako što su im skinute pantalone i donji veš pa su im nepoznate osobe klještima gnječile testise. Klještima su im stiskane uši i udarani su po glavi. Natjerani su da se nagnu i drvenim palicama su udarani po zadnjici. Prijećeno im je likvidacijom i odsjecanjem udova, udarani su pištoljima po glavi, nožem su im zarezivane uši i ubadani su nesterilisanim iglama. Biber sprej im je prskan u oči i usta. Konstantno su bili vrijeđani na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Oštećeni su u svojim izjavama naveli da su ih maskirani policajci silovali vrhovima kišobrana i da su im psovali četničku majku. Dok su ih udarali po genitalijama govorili su im: – „Nećete više imati djece, je***o vam majku četničku“.

Mučeni su tada i elektrošokerom sve do jutra kada su svi pušteni na slobodu – a o čemu smo ranije pisali i dokaze brutalnom premlaćivanju sa slikama objavljivali, ali i ptanja logična postavljali: Zašto su pripadnici MUP-a KS batinima do priznanja htjeli doći i zašto su iskaze od uhićenih iznuđivali, kako bi „pošto-poto“ slučaj riješili, ostaje nejasno?!

Nedugo nakon brutalne policijske torture, mediji su objavili ovu vijest o brutalnom premlaćivanju i mučenju, dok je i Tužiteljstvo BiH formiralo krivični predmet protiv komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića i dr., koji su učestvovali u brutalnom premlaćivanju uhićenih. Nakon što je Miloš Obradov zajedno sa drugima, najprije u MUP-u KS brutalno isprebijan bio, na slobodu pušten bio, ubrzo nakon toga, ponovno je uhićen. Revanšizam MUP-a KS zbog nedržanja jezika za zubima, Miloš Obradov nije dugo čekao jer je za medije ispričao brutalno policijsko postupanje pripadnika MUP-a KS.

Odvjetnik Bojan Veselinović tvrdio je tada, da „Obradov ima alibi, jer je u noći kada su policajci ubijeni učestvovao u tuči na Palama, o čemu, kako kaže, postoji i službena zabilješka, ali i snimci video-nadzora, tako da, kako kaže, nije mogao biti na dva mjesta istovremeno“, te nadodao “On je (Miloš Obradov ranije 26. 10. 2018.) privođen ranije, i tada je pretučen. Prva moja reakcija je bila da je ovo hapšenje zapravo revanšizam jer je prijavio tu policijsku brutalnost”, kazao je tada odvjetnik Veselinović.

Neoborivi alibi Miloša Obradova i surovo montiranje MUP-a KS!

Da li ćemo vjerovati materijalnim dokazima ili tvrdnjama korumpiranog MUP-a?

Prema našim operativnim saznanjima, dana 26. 10. 2018. godine u oko 04:20 sati (ujutro) lišeni su života pripadnici kantonalnog MUP-a Sarajevo Adis Šehović i Davor Vujinović prilikom vršenja svojih policijskih aktivnosti na području Sarajeva, na Alipašinom Polju u C fazi, kada su iz automatskog oružja na njih pucala, organima gonjenja, za sada još uvijek navodno nepoznata lica. Prethodno je za života Šehović kazao svome šefu: „Šefe, stat ću ja njima u kraju“! Prema našim saznanjima postoji osnov sumnje, da se izjava Šehovića odnosila na dio pripadnika MUP-a KS. „Stali su oni njemu u kraj“ – rekao je Šehovićev šef na komemoraciji. I jesu mu stali u kraj, ali na profesionalan način- profesionalnim ubojstvom! Bez tragova!

Ljiljana Matišić, sestra ubijenog Davora Vujinovića prepoznala je odmah na početku da „nešto ne štima“. Izjavila je: „Uvijek su se auta krala, ali da netko ide u pljačku sa automatskim oružjem je neshvatljivo. Ponekad mislim, da je ovo neko namjerno uradio“!

Podsjećanja radi, prijava od N.N., građanina zaprimljena je u 04:21 sat neposredno odmah po egzekuciji sarajevskih policajaca, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć konstatovao je smrt Adisa Šehovića u 04:34 sata. Dakle, službena lica PS Novi Grad su morala biti u roku od par minuta, ako je hitna pomoć obavještena u 04:29 sati! Ovdje se opravdano postavlja pitanje ovako brze reakcije i dolaska na lice mjesta službenika PS Novi Grad. Isto tako, niti do dana današnjega nije namjerno utvrđeno, da li su preminuli policajci bili u uobičajenoj patroli ili su postupali po nekoj dojavi, a što je izuzetno bitno za pravilno utvrđivanje toga događaja, kao npr., o kakvoj se dojavi radi, da li je ta dojava predstavljala zamku za policajce i slično, o čemu smo pisali. ‘Ko je N.N. osoba koja je uputila dojavu.

Naime, prema našim operativnim saznanjima, neposredno nakon ubojstva sarajevskih policajaca, pripadnici MUP-a KS, su umjesto da prvo i naprije izvrše uviđaj, uradili su pretres – radnja koja podrazumijeva radnju pomjeranja stvari, usljed čega može doći do uništenja bioloških i fizičkih tragova…, pa su tek nakon pretresa uradili uviđaj, što predstavlja čisti amaterizam ili je pak ovo urađeno namjerno po depeši vrha MUP-a KS, kako bi se sklonili ili uništili tragovi na mjestu zločina, pa se slijedom ovdje navedenoga potvrđuju moje ranije teze, da su samo i jedino pripadnici MUP-a KS mogli sudjelovati u skrivanju dokaza.Zašto su istražitelji kantonalnog MUP-a KS, „okasnili“ da izuzmu jednu kameru, videozapis, koji je snimio brutalnu likvidaciju, a kao izgovor zašto istražitelji na vrijeme nisu reagirali sa izuzimanjem snimka, opravdanje jest „kasno se sjetili“! Zašto nitko nije odgovarao za propuste u istrazi?!Nizu logičnih, ali neodgovorenih pitanja nikada kraja!

Dana 26. 10. 2018. godine (dan ubojstva sarajevskih policajaca) lice Miloš Obradov se nalazilo na području općine Pale, Istočno Sarajevo, kada je u 03:30 sati (40 minuta prije likvidacije sarajevskih policajaca) zajedno sa Samardžijom sudjelovao u tuči u kafiću „Mistik“ na Palama, u vlasništvu Slobodana Đurića zv. Slobo, a koja tuča je između Miloša Obradova i drugih lica trajala svega nekoliko minuta do dolaska policije. Kafić „Mistik“ je udaljen oko 8 km od kuće u kojoj živi Miloš Obradov.

Povodom tuče u kafiću „Mistik“ na lice mjesta došla je policija, i to pripadnik MUP-a Republike Srpske policajac Grujo Živković zajedno sa svojim drugim kolegom, a o čemu je sačinjenina službena zabilješka MUP-a RS-a, Istočno Sarajevo, u odnosu na tuču, gdje je u službenoj zabilješci policija registrirala i Obradov Miloša, a potom sve učesnike tuče kući potjerala.S obzirom na činjenicu, da je tuča trajala nekoliko minuta i da je policija učesnike tuče odmah kući potjerala, naime u 03:57 sati (23 minute prije lividacije sarajevskih policajaca) nadzorne kamere sa benzinske pumpe „Špic petrol“ registrirale su automobil marke džip, kojim je upravljao Obradov Miloš, a koja benzinska pumpa je udaljena jedan i pol kilometar (1,5 km) od kuće Miloša Obradova u kojoj lice živi zajedno sa svojim roditeljima.

Dana 26. 10. 2018. godine, vlasnik kafića „Mistik“ Slobodan Đurić je ujutro u 04:10 sati (deset minuta prije ubojstva policajaca) pozvao Miloša Obradova, koji korist broj: 065-930-068 napadajući ga, da mu je zajedno sa više lica demolirao kafić, te moleći Miloša Obradova, da više ne dolazi u njegov kafić, a navedeni razgovor između Slobodana Đurića i Miloša Obradova trajao je oko 5-10 minuta, a što je operativnim provjerama i utvrđeno, kao i sama izjava Slobodana Đurića data u prostorijama MUP-a RS-a, koji je nedvojbeno potvrdio, da je razgovarao tada sa Milošom Obradovom.

Odvjetnik Bojan Veselinović je ukazao na ovu činjenicu Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo insistirajući, kako je potrebno, da Tužiteljstvo KS uputi prijedlog prema Kantonalnom sudu u Sarajevu zaizdavanje Naredbe telekom operateru, međutim Tužiteljstvo KS niti do dana današnjega to nije učinilo, jer upravo navedeni ostvareni razgovor potvrđuje, da se u isto vrijeme,Miloš Obradov ni na koji način nije mogao „raspravljati“ sa vlasnikom kafića „Mistik“ samo desetak minuta prije likvidacije sarajevskih policajaca, ali i jer navedeni razgovor potvrđuje bazne stanice, da je Miloš Obradov navedeni razgovor sa Slobodanom Đurićem vodio iz kuće u kojoj živi sa roditeljima na Palama. Stoga, Tužiteljstvo KS je u cijelosti zanemarilo ovaj ključni, ali bitni dokaz, jer se naravno ne uklapa u sugerirani scenarij.

Od Sarajeva (Alipašino Polje)do Pala udaljenost iznosi oko 20,4 km, odnosno 21 km, a da bi stigli iz Sarajeva do Pala, automobilom Vam je potrebno od 20-25 minuta u jednom smjeru, ako bi pješačili trebalo bi Vam oko 4 sata.

Jedan od dokaza, koji egzistira u korist i na strani Miloša Obradova jest evidentna prepiska između istoga sa svojom djevojkom Pandurević Anom, kada dopisivanje traje počev od ponoći od 12 sati, odnosno, a intezivno od njegova dolaska kući, pa sve do 05 sati ujutro, a što se isto nalazi i tužiteljskom spisu Tužiteljstva KS, pa je stoga ne moguće, da netko u isto vrijeme priča sa vlasnikom kafića „Mistik“ i dopisuje sa svojom djevojkom, dok ide u navodnu krađu automobila sa smrtnim ishodom.

U 04:25 sati Miloš Obradov je napravio dvije selfie slike iz kreveta i putem instagrama odaslao iste svojoj djevojci Pandurević Ani, kako bi joj pokazao povrede zadobivene u tučnjavi, u lokalu „Mistik“ na Palama.Vješatak iz Slovenije, koji je vještačio, nije sa sigurnošću rekao, da je lice, odnosno osoba koje se vidi na kameri po fizionomiji i građi „Miloš Obradov“, obzirom, da je lice zamaskirano, lice se ne vidi, dakle ni vještak nije siguran, da je to Miloš Obradov, no pripadnici MUP-a KS skloni inače montiranju tvrde, kako je „Miloš Obradov za 10 minuta mogao sa Pala doći na mjesto zločina i za isto se to vrijeme vratiti i presvući“, što je naravno u sferi fantastike, jer to nije mogao učiniti ni da je „ptica trkačica“!

MUP KS nudio mito za lažne iskaze, a nisu izostale ni prijetnje, maltretiranja i ucjene!

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još mjesec dana pritvor Nebojši Marinkoviću, Đorđu Cicoviću, Milošu Pavloviću i Nedeljku Lizdeku, koji su uhićeni i pritvoreni zbog sumnje da su krajem listopada ispred hotela “Pino Nature” na Trebeviću, oteli “golf 5” od B. A. iz Sarajeva. Faktor.ba piše, „Kako oni saznaju, da je istraga ovog slučaja je u završnoj fazi i uskoro se očekuje podizanje optužnice“.

Marinković je uhićen na Palama dva dana nakon razbojništva, dok su ostali uhićeni tijekom široke akcije nakon ubojstva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Ukradeni “golf” pronađen je u jednom od “štekova” na području Pala, te je vraćen vlasniku. Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek sumnjiče se da su 23. listopada 2018.,oko 22 sata, nedaleko od hotela na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli u nepoznatom pravcu. Đorđe Cicović je sin od Danila Cicovića, koji je optužen od strane Tužiteljstva BiH kod Suda BiH u predmetu „Volan“! U sklopu ove akcije u odnosu na krađu automobila na Trebeviću bila je uhapšena po Naredbi Tužiteljstva Kantona Sarajevo i majka od Đorđe Cicovića, Jelena Cicović, a inače supruga Danila Cicovića. Postupajući tužitelj je bio Hrapo Safet, tužitelj Tužiteljstva KS.

Našim operativnim saznanjima utvrdili smo, da je, nakon što je uhićena i majka od Đorđe Cicovića, Jelena Cicović, inače supruga Danila Cicovića, glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić insistirala od postupajućeg tužitelja Safeta Hrape, da uputi prema Sudu prijedlog za određivanje pritvora za Jelenu Cicović, kako bi na taj način pritvorom za majku „lomili“ Đorđa Cicovića, da potpiše „sugerirani“ scenarij o ubojstvu sarajevskih policajaca, pri čemu bi mu majka odmah po „priznanju“ Đorđa Cicovića na slobodu izašla. Tužitelj Safet Hrapo je odbio uputiti prijedlog za određivanje pritvora prema majci Đorđe Cicovića, a nakon toga bijes Dalide Burzić postaje nepodnošljiv.

Utvrdili smo, da je samo jedan kantonalna tužiteljica čije ime nećemo spominjati, a kada je čula za plan Dalide Burzić i dr., da se prema majci Cicovića odredi pritvor, te ga se na taj način „lomi“, kako bi potvrdio sugerirani scenarij, rekla „Nemoj Hrapo Allaha ti to raditi. Nemoj prijedlog slati“!

Snimka koja sve otkriva!

Kako je ovaj plan „prikupljana dokaza“ sa Cicovićima propao, pokušava se sada sa Nedeljkom Lizdekom i njegovom djevojkom Andrejom Brčkalo „rasvjetliti slučaj“ ubojstva policajaca! Mediji su pisali vijest, kako su navodno zaštićeni svjedoci spremni bili svjedočiti u okviru istrage o ubojstvu policajaca, kako su dobili imunitet itd. Istina o ovom svjedočenju i o svjedocima daleko je od svake istine. O čemu se radi?!

Prema operativnim saznanjima djevojci Nedeljka Lizdeka, Andreji Brčkalo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo za lažan iskaz, odnosno kako bi potvrdila sugerirani scenarij MUP-a KS, nudili su mito u iznosu od 10.000,00 EURA, stambeno zbrinjavanje, slobodu za momka Lizdeka i prebivalište istima u drugoj zemlji za lažan iskaz, a što proizlazi iz snimke – tajno snimljene, duže od 10 minuta, nastala na Palama, kada se Andreja Brčkalo „povjerila“ svojoj prijateljici S.A., Teza ovoga leži u pismu kojeg je Nedeljko Lizdek uputio djevojci Andreji sugerirajući joj sa „ljubavi“, kako će „uskoro biti na slobodi i otići u drugu zemlju“! Lizdek ima 21 godinu, Miloš Obradov imam 20 godina, pa je iz svega navedenoga jasno, da profesionalno ubojstvo pripadnici MUP-a KS pokušavaju „dječurliji“ namontirati. Poznata je ovo ustaljena, ali stara metoda Tužiteljstva i MUP-a KS puštanja na slobodu osoba sklonih kriminalu u zamjenu za lažan iskaz.

 

Na snimku se vidno čuje, kako osoba S.A, pita Andreju Brčkalo: „Pa koliko su ti nudili 10 hiljada KM?!“ Andreja Brčkalo: „Ma jok 10 hiljada KM, nego 10 hiljada eura i još svašta“!

Bračni par Tanja i Božo Vukoja prisiljen da laže – bili izloženi maltretiranju!

Poznato je, da vozilo za koje je utvrđeno da je korišteno tijekom ubojstva policajaca još nije pronađeno, kao ni oružje kojim su počinjena ova teška ubojstva, što uveliko otežava istragu ovog slučaja, niti će ikada biti pronađeno. Policijski auto Rexton s blinkerima, koji je „odjednom“ nestao iz istrage, ovaj slučaj obavio je velom tajne. Na ročištu Trifkoviću je spominjan iskaz Tanje Vukoje, kao i njenog supruga Bože, koji je za Srećka navodno rastavljao ukradene automobile, iako je prema provjerenim informacijama utvrđeno, da Srećko Trifković navedeni bračni par uopće i ne poznaje.

Prema iskazu Tanje Vukoje, navodno je uoči ubojstva Srećko Trifković razgovarao s Božom putem telefona ili bio u kontaktu s istim duže vrijeme porukama, te je istom Boži Vukoji Trifković trebao navodno dovesti ukradeni “golf”. Međutim, prema iskazu Tanje Vukoje, to se nije dogodilo, a njen suprug je navodno to prokomentirao, tako što je kazao, da “Srećko neće dovesti auto, jer su neki njegovi bahati klinci napravili sranje u Sarajevu i ubili dvojicu policajaca“.

Već na prvu ovo zvuči krajnje nelogično, jer istragom nikada nije (ne)namjerno utvrđeno, da li je ili ne Srećko Trifković bio u posrednom ili neposrednom kontaktu s navedenim bračnim parom, a što je veoma bitno za pravilno utvrđivanje istine u pogledu vjerodostojnosti iskaza i tvrdnji ovih svjedoka, da li ih je ikada putem telefonaili porukom Trifković kontaktirao i ako jest s kojeg to broja. Ako je netko putem telefona nazvao uoči ubojstva ili nakon ubojstva kontaktirao navedeni bračni par (pozivom ili porukom), zašto nije tražen listing poziva da se vidi s kojeg je to broja učinjeno i ako je učinjeno, jer postoji osnovana sumnja, da je netko drugi mogao kontaktirati navedeni bračni par i lažno se predstaviti kao Srećko Trifković, kako bi podmetnuo tragove krivičnog djela Trifkoviću?! Dakle, sve se svodi samo na iskaze nekredibilnih svjedoka, čiji iskazi uporišta u materijalnim dokazima uopće nemaju.

Zbog toga, Tužiteljstvo KS nije niti tražilo listing poziva i poruka između Trifkovića i bračnog para Vukoja, jer znaju, da navedeni razgovori ili poruke između Trifkovića i bračnog para Vukoja nikada nisu niti ostvareni. ‘Ko je i ako je zvao bračni par ili istima poruke slao ili su tu lažnu izjavu pod pritiskom i prijetnjama policiji dali, ostaje sada pitanje bez pravoga odgovora. Ništa od ovoga bitnoga istraga odgovore nije dala, a nelogičnostima nikada kraja!

Tanja Vukoja, inače lažna svjedokinja Tužiteljstva KS je na jednom od ročišta povodom prijedloga za produženje pritvora Srećku Trifkoviću, izjavila, „kako joj je Srećko Trifković prijetio dana 05.11. 2018. godine putem posrednika“, no kada ju je odvjetnica Trifkovića, Tatjana Savić suočila s činjenicom, da je „Srećko Trifković uhapšen 28. 10. 2018. godine i od tada u pritvoru do dana današnjega ostao, te da objasni Sudu, kako je moguće, da joj Srećko Trifković 05. 11. 2018. godine navodno putem posrednika prijetnje upućuje, jer nije imao pravo tada niti na posjetu supruge, a još manje bilo koga drugoga“, Tanja Vukoje se „slomila“ i rekla: „Pa dobro, valjda nije Srećko, možda je neko drugi“! Ovime su karte i igre u cijelosti razotkrivene, jer i sama svjedokinja nije sigurna u ono što izjavljuje. Samo njezino držanje popraćeno je bilo nesigurnošću, strahom, drhtanjem, zamuckivanjem…njezini odgovori konfuzni su bili, nelogični.

Međutim, ovakva „patka“, odnosno podmetačina Tužiteljstva KS i MUP-a KS smišljena je. Kako?! Ovako: poznato je, da je Kantonalni sud u Sarajevu po prijedlogu Tužiteljstva KS, odredio pritvor prema Srećku Trifkoviću predviđen posebnim pritvorskim razlogom iz člana 146. točka c) ZKP-a F BiH, dok je tada odbijen prijedlog Tužiteljstva KS za određivanje pritvora prema Srećku Trifkoviću iz točke b) – utjecaj na svjedoke. Tužiteljstvo KS je tada tražilo pritvor za Srećka Trifkovića predviđen točkom c – da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti pokušano, te pritvor predviđen točkom b) – utjecaj na svjedoke. Kantonalni sud u Sarajevu u početku je prihvatio prijedlog Tužiteljstva KS i odredio privor Trifkoviću predviđen posebnim pritvorskim razlogom iz člana 146. točka c), dok je odbijen prijedlog Tužiteljstva KS u odnosu na točku b).

Tužiteljstvo KS je tada izjavilo prema Vrhovnom sudu F BiH žalbu na Rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu u odnosu na odluku, kojom se odbija prijedlog za određivanje pritvora pod točkom b). Vrhovni sud F BiH uvažava žalbu i predmet Kantonalnom sudu u Sarajevo na ponovno odlučivanje je vratio. Tada „uz pomoć“ iskaza Tanje Vukoje, kako im je Srećko Trifković navodno prijetio, iako ni sama Tanja Vukoje nije sigurna, a suočena s pitanjima odvjetnice Tatjane Savić, određuje pritvor prema Srećku Trifković predviđen i točkom b) – utjecaj na svjedoke, iako je odvjetnica osumnjičenog,Savićeva dovela u pitanje istinitost tvrdnji svjedokinje Vukoja Tanje.

Prema našim saznanjima datiranih od 28. 11. 2018. godine (četvrtak) , bračni par Vukoja Tanja i Božo od strane MUP-a KS bili su također privođeni, maltretirani i prebijani. Ovu informaciju je potvrdila sama svjedokinja Tanja Vukoja pred svjedokom (identitet poznat redakciji) na dan 28.11.2018., tvrdeći, kako su pristali „na sve“ jer je maltretiranje bilo nepodnošljivo. Da li u to „pristali na sve“ spadaju i famozne izjave, da je navodno „uoči ubistva Srećko Trifković razgovarao s Božom putem telefona ili bio u kontaktu s istim duže vrijeme, te je istom Boži Vukoji,Trifković trebao navodno dovesti ukradeni “golf”, dok se prema iskazu Tanje Vukoje, to nije dogodilo, a njen suprug je navodno to prokomentirao tako što je kazao da “Srećko neće dovesti auto, jer su neki njegovi bahati klinci napravili sranje u Sarajevu i ubili dvojicu policajaca“, ostaje za sada nejasno, jer ovo zvuči krajnje nelogično!

Kako i na koji način se bračni par Vukoje našao „odjednom“ u centru istrage i zašto se naknadno oni pojavljuju, kada je MUP KS došao u ćorsokak nakon što su sve uhićene brutalno prebili pa na slobodu pustili i utvrdili da svi uhićeni imaju alibi?! Da li se bračni par Vukoje „dobrovoljno“ javio, da kao „savjesni građani“ prijave Trifkovića o njihovim saznanjima ili su do njih došli pripadnici MUP-a KS, što je iznimno bitno. Ako su do njih došli pripadnici MUP-a KS u cilju „prikupljanja dokaza“ i „priznanja“ znamo kako to oni rade: iznuđivanje iskaza batinama, cipelarenjima jača im je strana, a na primjenjivanju srednjovjekovnih neostaljinističkih metoda prema uhićenima su doktorirali.

MUP KS tvrdi, kako je Srećko Trifković nakon ubojstva pozvao bračni par Vukoja tvrdeći, kako su „ovi njegovi bahati klinci u Sarajevu napravili neko sranje ubivši policajce“, što je krajnje nelogično, da se ovakva ozbiljna vijest mobilnim pozivom ili porukom priopćava, jer to ne bi uradila ni osoba, koja nije sposobna razumjeti događaje oko sebe i svoje postupke, odnosno prevedno na narodni jezik – psihijatrijski bolesnik. Pored toga, poziv, koji je navodno bračni par Vukoje primio navodno od Trifkovića, a sadržaja: „prema iskazu Tanje Vukoje, to se nije dogodilo, a njen suprug je navodno to prokomentirao, tako što je kazao, da “Srećko neće dovesti auto, jer su neki njegovi bahati klinci napravili sranje u Sarajevu i ubili dvojicu policajaca“, nikada ovakav poziv nije ostvaren, što smo utvrdili kod telekom operatera. Ovakav dokaz Tužiteljstva KS je protivrječiv, konfuzan i kontradiktoran u odnosu na druge materijalne dokaze, jer se u navodne „bahate klince“ Srećka Trifkovića ne uklapa po vremenu i prostoru Miloš Obradov, koji je u kritičnom vremenu na sasvim drugom mjestu bio, na način kako je to prethodno opisano.

Ako je pak bračni par poziv primio, zašto nije utvrđeno s koje lokacije je navedeni poziv odaslan, s kojeg broja i bazne stanice, da li je navedeni broj Trifković ikada koristio i zašto nikada nisu izuzeti Trifkovićevi mobilni brojevi i mobiteli?! Ukratko, navedeni razgovor između bračnog para Vukoja i Trifkovića nikada nije ostvaren, što je operativnim saznanjima i utvrđeno, niti je Obradov u kontaktu s Trifkovićem bio.

Podsjećanja radi, prije, na sam dan i nakon ubojstva sarajevskih policajaca, Srećko Trifković je bio u kućnom pritvoru po Rješenju Suda BiH. U početku akcije u okviru istrage o ubojstvu sarajevskih policajaca bio je privođen, u MUP-u KS ispitivanju i poligrafskom testiranju podvrgnut, poligraf je sam tražio i prošao, prethodno pretučen, pa na slobodu pušten, pa opet uhićen. Nikada niti do dana današnjega nije urađen pretres kuće i prostorija, koje Srećko Trifković koristi, a što je neodloživa radnja, kad pravosudna vlast lišava slobode. Na ročištu iskreno je izrazio želju da se slučaj ubojstva policajaca što prije riješi, ali da nema nikakve veze s tim, što je poligraf i pokazao.

Nastavlja se…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});