fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Odvojeni a jednaki!?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dok malograđani marširaju vidite što rade: narodi građanima i građani narodima... Jedni drugima. I sve dok ih malograđani čine paraniočnim, vladajući nad njima i potičući njihov strah i ne znanje, jednih od drugih... I narode i građane zagadili su DELUZIJOM. I jedne i druge duboko vrijeđaju podmetanja, kojima ih malograđani navode na mržnju između njih samih! Medijskim potrčkalima su dali zadaću, da i jednima i drugima, šalju signale koji potvrđuju samo jedno-nepodnošljivost! U ime narodne vlasti i u ime građanske vlasti, nepotpuni su i jedni i drugi i to na način-da, iako i jedni i drugi imaju pravo glasa na izborima, ni jedni ni drugi ne uspijevaju dobiti svoje legitimne i legalne zastupnike u zastupničkim i zakonodavnim tijelima vlasti, za koje se provode demokratski izbori?! Šućur Alahu...

Ako mene pitate, posve sam siguran kako malograđanski umovi nisu sposobni za višeznačajne, ne samo političke zadaće, nego uopće za bilo koju vrstu djelovanja i poslova, zauzeti su samo sitnosopstveničkim uprihodovanjem. Stoga im u priliku, dobro dođe, da i narode i građane nahrane toksičnom kulturom-nepodnošljivošću! Slijed političke, slijed društvene, slijed kulturne nepodnošljivosti i za repetu u medijima imate krvno kolo! Kako su javni, ali i oglašivački, prostor zagadili DELUZIJOM… Čvrsto držim, kako su onda i narodi i građani obolili od iste bolešćine-DELUZIJE!

DELUZIJA nacionalizma i DELUZIJA građanstva! Posve je jasno vidljivo, da u demokratskoj-jednistvenoj-nedjeljivoj BiH, iza tih DELUZIJA, nigdje nema ni Hrvata, ni Bošnjaka, ni Srbina, ni Građanina a niti čovjeka-mati-kćeri-sina-oca! Iza toga izbornog marifetluka, navukli su se malograđani, krijući se i od naroda i od građana, opijajući se toksinima DELUZIJE! Da Vam budem iskren, zaboli me kurac za malograđane… Nego, umjesto da karakteru naše stvarnosti i narodi i građani, pristupe svijesni potrebe, svekolikih reformi: izmjene izbornog ali i ustavnopravnog i svakog drugog zakona, dozvolili su-da ih malograđani navuku-predajući se DELUZIJI! Pretvaranje naroda i građana, građana i naroda, ljudskog roda-čovjeka-pojedinca u stanja, nije ništa drugo do malograđanska ubleha, jer svaki narod ima svoj identitet i on je tipičan za svaki narod pojedinačno.

Isto tako, svaki pojedinac-ponaosob iz svakog od naroda je čovjek, i baš taj, je i građanin-ovakav ili onakav po onom identitetu koji ga definira i društveno i kulturno i politički! Naime, ne može se prekrižiti identitet naroda niti pojedinca, koji ga definira i s kojim se oni/on ponose/i, navodeći ga, isključivo na građanstvo! Najposlije, nije se ni birala građanska vlast! Šućur Alahu!!!

Navodna, građanska javnost, uzgred budi rečeno, koje nema bez zajednice narodnih javnosti, barata-mrtvim činjenicama u ime vlasti građanskih incijativa. Na izborima nije bila ponuđena incijativa za građansku vlast. Dakako, da je DELUZIJA, kako je izabrana vlast-narodna… ODVOJENI a JEDNAKI…

Nego, znate zašto ja ne vjerujem građanskim incijativama, kad vidim ko je sve uzeo naslov građanin, ali još manje vjerujem intelektualcima iz raznoraznih krugova, jer naprosto dolaze iz plitkih i krivih vrijednosti i razina političkog građanstva, koje, opet ne odražava objektivnu narodnu stvarnost… Posebice ne odražava jedinu objektivnu istinu stanja i naroda i građana ali i ostalih… Dakle, Sarajevski… Ko fol građanski traktat o svrsi stvaranja građanske političke i svake druge koalicije je govor u prazno i namjera mu je samo da još dodatno zamaskira ovodobnu DELUZIJU!

Dalje, pitam se što rade i koga predstavljaju udruge-stožernih građana i samoljubljivih akademika, jer ionako su impozantno neunčikoviti, kad, svako malo, ko fol, kreću u smionu borbu protiv elemenata narodnog neprijateljstva! Nitko nije tako bogat DELUZIJOM, poput njih! U svijetu u kojem marširaju politički DELUZIONISTI i narodne i građanske provijencije, nema niti može biti razumijevanja i ravnoteže između: naroda i građana-građana i naroda… Jer za to ne postoji niti jedan preduvijet, osim da su svi ONI stanovnici područja, koje je obilježeno međunarodno priznatim, za sada, granicama, koje je opet, unutar tog istog područja, isparcelisano na: Federaciju Bosne i Hercegovine, Republiku Srpsku, Distrikt Brčko i Bosnu i Hercegovinu… Šućur Alahu…Nema iznenađenja… Ide koalicija DELUZIONISTA!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});