googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Osumnjičeni za ubojstvo policajaca u BiH iz zatvora navodno prijete smrću svjedocima!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, koje već pola godine istražuje brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića na Alipašinom Polju, ima dokaze o tome da osumnjičeni za njihovo ubojstvo prijete smrću ključnim svjedocima u ovom predmetu, piše Dnevni avaz.

U pritvoru se zbog sumnje da se mogu povezati s ubojstvom dvojice policajaca nalaze već otprije poznati automafijaši s Pala Srećko Trifković i Miloš Obradov. Po istoj osnovi u pritvoru je i osumnjičeni Nedjeljko Lizdek.

Tužiteljstvo KS-a ima iskaze svjedoka, supružnika Tanje i Bože Vukoje iz Gruda. Oni su nakon ubojstva policajaca posvjedočili da ih je pozvao Trifković koji im je kazao da je” bio belaj u Sarajevu i da su njegovi bahati klinci ubili policajce” pa stoga ne može dovući automobil prema ranijem dogovoru.

Tanji i Boži Vukoji sada se prijeti smrću SMS porukama. Tužiteljima su supružnici u dva iskaza posvjedočili kako sumnjaju da im poruke iz pritvora šalje osumnjičeni Trifković, koji se nalazi u KPZ-u Zenica.

Prema dokumentaciji Tužiteljstva, u koju je Avaz imao uvid, Božo Vukoja je izjavio kako mu je obitelj izložena pritiscima. Ispričao je da na broj njegove supruge Tanje pristižu SMS poruke prijetećeg sadržaja s nepoznatog broja.

Sadržaj poruka kojima osumnjičeni iz zatvora prijete ključnim svjedocima

On je tužiteljima priložio mobitel i SMS poruke u kojima piše: “U ćeliji sam, od kolege je broj, ne mogu pričati” i “Šta trebate, je l’, Božo, u prdekanu si me utrpao, pošalji pare za kauciju, kunem se, isjeći ću te, kruh sam ti dao, dužan si mi, a ti si nas izdao”.

U iskazu Tanje Vukoje se navodi da je dobila poruke u kojima joj se prijeti da je, ako njen suprug bude surađivao s Tužiteljstvom, bolje da se sam ubije. Također, u jednoj od SMS poruka im se poručuje: “Igrate se sa svojim najdražima.”

Iako je Tanja Vukoja promijenila broj mobitela, uslijedile su nove prijeteće poruke. Ona je uvjerena da, prema njihovom sadržaju, prijeteće poruke upućuje Trifković.

“Sve izjave imam, šmekersko g… Sada vam ne pomažu ni pare. I vaše i njegove sam izjave dobio. Ti si me izdala za broj. Uzalud vam je sve, sve troje ću vas isjeći. Sad je kraj. Svako se jutro pomoli Kristu da je svaka noć prošla, a mužu reci neka dug riješi.”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});