fbpx

Pale cijene goriva

Autor: dnevno.ba

Na benzinskim crpkama u BiH posljednjih nekoliko tjedana došlo je do poskupljenja goriva.
Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Aplikacija se zove “FMT FBiH oil info”. Portal Jabuka.tv pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji “FMT FBiH oil info” do 15:00 sati 6. prosinca 2021. godine.

Široki Brijeg
Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom Brijegu, prema aplikaciji FMT FBIH, je na benzinskim crpkama: Gudelj, TI Oil i na Petrol Oilu – s cijenom od 2,26 KM po litri.

Kod Gudelja je Super 95 najjeftiniji s cijenom od 2,31 KM po litri. Za najnižu cijenu Super 98 izdvajaja se Petrol Oil gdje litra iznosi 2,46 KM.

Cijene za autoplin su najniže u Širokom na dvije benzinske crpke: Jam-M Benz i Bagarić – gdje autoplin iznosi 1,56 KM.

 

Mostar
Vjerovali ili ne, kod Mustapića (barem za sada) nije najjeftiniji Dizel D5, to mjesto je preuzeo Selex d.o.o kod kojeg je 2,21 KM po litri.

Kod najnižih cijena za Super 95 izdvajaju se BSP Oil, Mustapić i Selex, s cijenom od 2,26 KM po litri. Super 98 ima najmanju cijenu na Selexu i Hifa petrolu gdje iznosi 2,46 KM po litri, dok je kod Selexa u najavi ovih dana spuštanje na 2,41 KM.

Autoplin je uvjerljivo najjeftiniji na benzinskoj crpki Lamina d.o.o gdje je cijena autoplina 1,26 KM.

 

Grude
U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drže: Mina d.o.o i Gazprom s cijenom od 2,31 KM po litri.

Hifa i Gazprom imaju najnižu cijenu za Super 95 koji iznosi 2,36 KM po litri. Super 98 ima najnižu cijenu od 2,46 KM po litri na Gazpromu.

Kod autoplina izdvaja se ponovno Hifa s cijenom od 1,46 KM.

 

Posušje
TI Oil imanajnižu cijenu Dizela D5 koja iznosi 2,31 KM po litri.

Super 95 je najjeftinije na tri benzinske crpke: TI OIL-u, Hifa-i te na Holdini s cijenom od 2,36 KM po litri, dok se na Holdini najavljuje spuštanje cijene na 2,31 KM. Za Super 98 najniža cijena je 2,51 KM po litri koju možete pronaći na benzinskim crpkama BGL Commerce, Lager i Hifa.

Što se tiče autoplina, najjeftinije je na benzinskoj crpki Hifa s 1,46 KM.

 

Ljubuški
U Ljubuškom, kao i uvijek, vlada veliki sklad pa tako gotovo sve benzinske nude Dizel D5 po istoj cijeni od 2,26 KM po litri. U pitanju su benzinske crpke: AT Kerametal, K-Benz, MB Ivanić, Perić, Antunović AGS, Holdina, PRO-GAS i TI Oil.

Najnižu cijenu za Super 95 (2,31 KM) nudi ponovno veći broj benzinskih crpki u Ljubuškom, a u pitanju su: Perić, Kerametal, Antunović, Ivanić i K-Benz. Što se tiče cijene za Super 98 (2,41 KM), izdvaja se PRO Gas.

Autoplin u Ljubuškom s najnižom cijenom (1,41 KM) se nalazi na PRO Gasu ponovno.

Čitluk
U Čitluku najnižu cijenu Dizela D5 ima Marinčić Benz, Selak i Holdina na kojima je cijena 2,31 KM po litri.

Kod Super 95 najnižu cijenu ima Holdina i Selak gdje se litar prodaje po cijeni od 2,31 KM, dok je Super 98 najjeftiniji na Selak d.o.o s cijenom od 2,46 KM po litri.

Cijene u Čitluku zaključujemo s autoplinom kojem je najniža cijena 1,56 KM na benzinskoj crpki Marinčić benz.

Čapljina
Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 2,21 po litri na benzinskoj crpki Gazprom.

Super 95 je najjeftiniji na Holdini s cijenom 2,31 KM po litri, dok je Super 98 najjeftiniji na bezinskim crpkama: Rebac Benz, Gazprom te Sušak benz – s cijenom od 2,51 KM po litri.

U Čapljini je autoplin i dalje najjeftiniji na Sušak Benzu gdje sada iznosi 1,46 KM.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI