fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković: ‘Ovo je nekakav pokušaj državnog udara. Oni imaju nekakav poremećaj’

Autor: Dnevno.ba

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak kako su postupci predsjednika RH Zorana Milanovića i SDP-a pokušaj mini državnog udara i zlouporabe institucija, istaknuvši kako je Ustavni sud u svom zaključku bio jasan – da se kršio Ustav.

“Odluka je očekivana. Mislim da je predsjednik Ustavnog suda bio jasan. Sve što smo i mi rekli da je jasno da se ne samo izašlo iz ustavnih okvira uloge predsjednika, nego se direktno kršio i sam Ustav, to su oni i ponovili. Ne vidim što su drugo mogli reći”, rekao je Plenković uoči 31. obljetnice osnutka HDZ-a SMŽ-a.

“Oni imaju neki poremećaj ili ozbiljan problem. Ovoliko divljaštva, dezavuiranja cijele stranke. Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar”, govori Plenković.

“Mi smo na terenu svaki dan, nema kraja kojeg nismo obišli, kojem nismo dali svoj doprinos. Nema tog poreznog rasterećenja koje nismo napravila. Naš doprinos u odnosu na ovog gospona s ludilom, ne znam kako to nazvati, je nemjerljiv”, kazao je

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Ovo je pokušaj mini državnog udara’

Ustavni sud RH u ponedjeljak je donio zaključak da hrvatski predsjednik Milanović, koji je prošlog petka najavio svoju kandidaturu na SDP-ovoj listi, ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika Republike niti istican kao kandidat za premijera.

“Sve ovo što se zbiva sa SDP-om proteklih dana i ovo što je napravio Milanović moramo nazvati pravim riječima – ovo je pokušaj mini državnog udara, zlouporaba institucija, potpuno dezavuiranje Peđe Grbina kojeg ja više ne doživljavam kao da je predsjednik SDP-a”, rekao je Plenković.

Pri tome je naveo kako su oni u ovih desetak dana, otkako je HDZ najavio raspuštanje Sabora 14. ožujka, promijenili puno priča, ocijenivši to kao “kaos i obezglavljenost bez supstanci”.

Čović: Bojim se da ćemo teško promijeniti i zarez u Ustavu BiH

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});