fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Goran Mehkek/Cropix

Povijesni dan za Hrvatsku, stigli su Rafalei: Piloti poslali snažnu poruku građanima

Autor: Dnevno.ba

U Hrvatsku je četvrtak stiglo prvi šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale preletom iz francuskog Bordeauxa do Zagreba u trajanju od jednog sata i četrdeset minuta. Moćnim borbenim zrakoplovima upravljaju piloti hrvatske vojske, a svečanost prihvata održava se u Vojarni Pukovnik Marko Živković na Plesu u 12:30.

Svečanosti prisustvuje čitavi državni i vojni vrh, predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković, ministar obrane Ivan Anušić i brojni drugi visoki uzvanici.

Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor piloti HRZ-a koji su poletjeli s aerodroma u Bordeauxu nešto prije 11 sati, poslali su poruku svim hrvatskim građanima s povijesnog preleta.

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale oko 12 sati su prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije.

‘Zračni prostor bit će još sigurniji’

Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti su poslali poruku, “Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!”.

“Dolazak novih borbenih aviona značajan je iskorak prema modernizaciji i jačanju hrvatskih zračnih snaga u zaštiti zračnog prostora te ključni faktor očuvanja sigurnosti Hrvatske u budućnosti, kao i jačanju sveukupne borbene moći Hrvatske vojske. Ovaj povijesni trenutak preleta iz Francuske u Hrvatsku također simbolizira i snažnu suradnju između Hrvatske i NATO saveza u zajedničkom očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti”, priopćeno je iz MORH-a.

Stižu moćni borbeni avioni: ‘Hrvatska će imati najjače ratno zrakoplovstvo u ovom dijelu Europe’

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});