fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Predsjednik Europskog vijeća morao bježati u sklonište tijekom posjeta Ukrajini

Autor: dnevno.ba

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel koji boravi u nenajavljenom posjetu Odesi, velikom gradu na jugu Ukrajine, morao je potražiti sklonište zbog raketnog udara, rekao je u ponedjeljak dužnosnik EU-a.

Kako navodi taj izvor, tijekom susreta Michela i ukrajinskog premijera Denisa Šmihalja sudionici su morali prekinuti sastanak i potražiti sklonište zbog novog raketnog napada na područje Odese.

Charles Michel je pak napisao na Twitteru da je doputovao u Odesu radi proslave Dana Europe.

– Niste sami. EU je uz vas, poručio je, osudivši rusku agresiju na Ukrajinu koja je počela 24. veljače.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je s Michelom razgovarao putem videoveze, zahvalio je potonjem na “odvažnosti” i na posjetu Odesi, navodi se u priopćenju predsjedničkog ureda.

– Htio bih vam zahvaliti na vašoj političkoj potpori, na vašoj prisutnosti. Za to što u bliskoj budućnosti vidite Ukrajinu kao ravnopravnu članicu europske obitelji, istaknuo je ukrajinski predsjednik.

Po riječima europskog dužnosnika, Michel je tijekom posjeta Odesi zaključio da “ruski rat utječe na međunarodne opskrbne lance”, napose što se tiče žitarica, kojih su “mnoge tone blokirane u luci zbog ruske blokade Crnog mora”.

– Ta blokada “ne šteti samo ukrajinskom gospodarstvu, nego i priječi pristup svijeta osnovnim prehrambenim namirnicama te ugrožava prehrambenu sigurnost u svijetu, dodao je taj izvor.

Ukrajinski predsjednik je istaknuo da Ukrajina opskrbljuje žitaricama 400 milijuna ljudi na planetu i da je blokada izvoza tih poljodjelskih proizvoda već potaknula rast cijena hrane u svijetu.

Volodimir Zelenski je u ponedjeljak razgovarao putem videoveze i s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i podsjetio što je sve Ukrajina učinila kako bi postala kandidat za članstvo u EU-u.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});