fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
ilustracija

Prijatelj Mire Kraljevića dobio poticaj za svinje koje uopće ne uzgaja: Iznenadit ćete se, ali to nije sve…

Autor: Dnevno.ba

Nenad Planinić dobio je ogromne poticaje za svinje. U dokumentima u koje je imao uvid portal Bild.ba vidljivo je da je Planinić dobio poticaje za uzgoj 50 svinja.

Iz papirologije u koju je imao uvid spomenuti portal vidljivo je da je riječ o poljoprivrednom gazdinstvu. Obrt je iz Neuma preregistriran u Široki Brijeg, u Ljuti Dolac, a “ILI PLANINIĆ” kako se pravna osoba koja stoji iza gazdinstva službeno zove, nalazi se u Ljutom Docu, u ulici Bilišići b.b. Ranije je adresa obrta bila Planinska 114, Neum.

Planinić je, vidljivo je u registru klijenata i poljoprivrednih gospodarstva, 29. ožujka 2023. se prijavio za poticaje za uzgoj 200 grla svinja od 20 do 50 kg. Aplikaciju je odobrio Borislav Čolak, stručni savjetnik za poljoprivredu i prehrambenu industriju u Ministarstvu gospodarstva.

Na stranici Farmer web portal registrirani korisnici mogu pronaći podatke o Planinićevim svinjama, a poticaji su stigli nešto kasnije, u srpnju iste godine.

Planinić je dobio poticaje za 50 svinja, odmah u prvom turnusu dodjele poticaja, odnosno 75 maraka po svinji.

Foto: MATIJA DJANJESIC / CROPIX

Gradonačelnikov zet

Po čemu je ovo vijest i zašto je uopće zanimljivo? Dva su razloga. Jedan je da je sin Nenada Planinića Viktor oženio Ivu, kćer širokobriješkog gradonačelnika Mire Kraljevića, a drugi je da Planinić uopće nema svinje.

Informacija je provjerena i pitani su ljudi koji žive baš u Ljutom Docu. Svi kažu da tamo nema nikakve farme, a za 200 grla svinja, jasno je, trebala bi postojati farma. Kada je otkriveno da su otkriveni u svinjskoj prevari, idući turnus nije išao… Kako se neslužbeno doznaje, Planinić je dobio i pomoć za Afričku svinjsku kugu iako nema svinje.

Drugim riječima, poticaj za svinje dobio je netko tko nema svinje, a netko tko ima svinje i kome bi taj poticaj pomogao neće dobiti poticaj jer je taj poticaj već pripao nekom tko nema svinje.

Foto: Pixabay / Ilustracija

Prljavo kao u svinjcu

Sve nekako prljavo. Kao u svinjcu. Mediji su objavili i 1. kolovoza 2023. godine kako je Viktor Planinić izabran u Upravno vijeće Cominga u kojem revno upravlja uz Andriju Kraljevića i Vilsona Crnjca.

Nova je ovo muljaža u režiji pojedinaca iz HDZ-a u ŽZH. Poticaj Planiniću dodjeljujeMinistarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke, a dio, kako nam objašnjavaju djelatnici tog ministarstva, može biti i sa razine Federacije. Dario Sesar, (ne)formalni vladar HDZ-a u Posušju je i županijski ministar u tom resoru. Mediji su o Sesaru pisali više puta do sada. Njegov sin je, naime, u Hrvatskoj ostvario pravo na stipendiju za siromašne studente. Kada je Hercegovina.info to otkrila Sesar se prvo oglasio priopćenjem da to nije znao a onda objavio da je novac uplatio natrag u proračun RH.

Zašto je vraćao novce ako nije znao – nije objasnio.

Nedavno smo  objavili  kako se pojedini članovi HŠK Posušje vode na plaći baš u Sesarovom ministarstvu. Ubrzo je stigao demanti, ali iz HŠK Posušje, naveli su da je to laž i da će tužiti sve medije koji objavljuju takve informacije radi “političkog reketa”.

Tužbe nije bilo do danas, a ni demantija iz Ministarstva. Naime, Hercegovina.info je poslala upite svim ministarstvima u ŽZH kao i samoj Vladi ŽZH o tome tko su savjetnici na plaći. Iz Vlade je rečeno da nemaju uvid u savjetnike u drugim ministarstvima, a jedno ministarstvo nije odgovorilo na upit u skladu sa predviđenim rokom po Zakonu o slobodi pristupa informacijama. Upravo ono Sesarovo.

Miro Kraljević opet nastavlja s političkom samovoljom, suprotstavila mu se tri zastupnika iz Širokog!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});