fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Prof. Zlatan Begić novi povjerenik Demokratske fronte za Tuzlansku županiju

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedništvo Demokratske fronte danas je održalo 20. redovnu sjednicu u prostorijama CSredišnjice Stranke u Sarajevu, čiji je fokus bio na političkoj situaciji u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina danas.

Svjesni činjenice da je vladajuća većina etno-nacionalnih stranaka proizvela najveću političku, ekonomsku i socijalnu krizu do sada, Demokratska fronta će se nastaviti još više zalagati za poštivanje ustava i zakona.

Potrebno je da se fokus politike „otrgne“ sa svakodnevnih nacionalističkih prepucavanja onih koji sebe smatraju privilegiranim, onih koji sebe smatraju predstavnicima naroda u Bosni i Hercegovini na konkrenta rješenja nastale krize.Demokratska fronta će i dalje inzistirati na smjeni najodgovornije osobe u MO Marine Pendeš i drugog zamjenika Borisa Jerinića jer su i oni, kao i Sead Jusić, direktno prekršili Ustav i zakon BIH. DF također izražava zabrinutost trenutnim stanjem u Oružanim snagama BIH, te sve više prisutnom unutarnjom podjelom po principu “svakom svoje”. Godinama se radilo na ujedinjenju Oružanih snaga BIH, a danas imamo ponovo pojedine grupe koje narušavaju postignuto jedinstvo, i to koriste kao finalno sredstvo za definitivnu podjelu zemlje. Demokratska fronta će se odlučno boriti protiv toga i na Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH glasati za potvrdu smjene Jusića.

Sve veće iseljavanje stanovništva, potpuni kolaps i propadanje javnih poduzeća, odbijanje stranih i domaćih investitora traje 20 godina i tome se mora hitno stati u kraj kako bi se sačuvala Bosna i Hercegovina.

Građanima mora biti jasno da zbog neadekvatnog i neprofesionalnog odnosa svih nivoa vlasti, na sceni imamo apsolutnu blokadu institucija u našoj zemlji. Politikanstvo vladajuće koalicije dovelo nas je do toga da se Predsjedništvo BIH ne sastaje, a Vlada FBIH nema jasnu podršku Parlamenta.

Predsjedništvo DF-a je donijelo odluku o imenovanju profesora Zlatana Begića za novog povjerenika Tuzlankog kantona.

Na sjednici Predsjedništva usvojen je i financijski izvještaj DF-a za 2016. godinu, te je razmatrana implementacija Zaključaka o povjereništvima 19. sjednice Predsjedništva DF-a. U svih 79 općina/opština i gradova u kojima Demokratska fronta djeluje, novoformirana Povjerenstva krenuli su u proces reevidencije članstva, reaktiviranja Mjesnih odbora kao i pripreme za unutarstranačke izbore.

Predsjedništvo DF-a je zaključilo kako se navedeni proces odvija po planu, te da će biti potpuno završen u naredna tri mjeseca, navodi se u priopćenju Demokratske fronte.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});