fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: X

Ruska vojska u napadima na Kijev i Lviv ispalili raketu u zračni prostor Poljske

Autor: FENA

Rusija je u nedjelju ispalila rakete i bespilotne letjelice na Ukrajinu, uključujući prijestolnicu Kijev i zapadnu ukrajinsku regiju Lviv, rekli su dužnosnici, a poljska vojska je izvijestila da je jedna od ruskih krstarećih raketa nakratko narušila njen zračni prostor.

Ukrajinske zračne snage uništile su 18 od 29 raketa koje je lansirala Rusija i 25 od 28 jurišnih dronova, objavile su ukrajinske zračne snage na Telegramu, prenosi Reuters.

Nekoliko eksplozija potreslo je Kijev u nedjelju rano ujutro, a ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su oko desetak raketa koje je lansirala Rusija iznad glavnog grada i njegove okolice, naveo je na Telegramu šef kijevske vojne uprave, Serhij Popko, prenosi RSE.

Dodao je da je u napadu nastala samo manja šteta.

Rusija danima udara po Ukrajini. Svoje napade Moskva predstavlja kao osvetu za ukrajinske napade tijekom nedavnih predsjedničkih izbora.

– Već treće jutro prije zore, ove sedmice, cijela je Ukrajina pod zračnom uzbunom i savjetuje se da se potraži zaklon – objavila je američka ambasadorica Bridget Brink na mreži X rano u nedjelju.

– Rusija nastavlja neselektivno ispaljivati bespilotne letjelice i rakete ne obazirući se na milijune civila, kršeći međunarodno pravo – dodala je.

Foto: FENA

Objekt je ušao u poljski prostor u blizini grada Oserdowa

Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Jedna od ruskih krstarećih raketa lansiranih na područje Lviva u zapadnoj Ukrajini narušila je zračni prostor Poljske, saopćila je poljska vojska.

– Objekt je ušao u poljski prostor u blizini grada Oserdowa i ostao tamo 39 sekundi -, rekle su oružane snage Poljske na mreži X. “Cijelom tom putanjom promatrali su ga vojni radarski sistemi.”

Gradonačelnik Lviva Andrij Sadovji rekao je na Telegramu da nije bilo napada na grad, ali je oko 20 projektila i sedam dronova lansirano na širu regiju Lviva koji su gađali “kritičnu infrastrukturu”.

Zelenski: Očekujemo nove i snažne dokumente s partnerima

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});