fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Lubjanka, Moskva, sjedište FSB-a (Foto: Guliver image)

Ruski vojni sud osudio glasnogovornika Mete: Tvrde da je javno branio terorizam

Autor: Dnevno.ba/Hina

Vojni sud u Moskvi osudio je u ponedjeljak presudom izrečenom u odsustvu glasnogovornika američke tehnološke tvrtke Meta Platforms Andyja Stonea na šest godina zatvora zbog “javne obrane terorizma”, izvijestila je novinska agencija RIA.

I Meta kao tvrtka označena je u Rusiji kao ekstremistička organizacija, a platforme pod njenim okriljem Facebook i Instagram zabranjene su u zemlji 2022. godine, kad je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Ni Meta ni glasnogovornik Andy Stone još nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Ruska agencija Interfax citirala je Stoneovu odvjetnicu, Valentinu Filippenkovu, koja je rekla da će se na kaznu žaliti te da je “tražila oslobađajuću presudu”.

Ilustracija: Unsplash

Kriv je interner komentar

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova otvorilo je kaznenu istragu protiv Stonea krajem prošle godine, ne otkrivajući konkretne optužbe.

RIA prenosi riječi državnih istražitelja koji tvrde da je Stone objavio online komentare koji brane “agresivne, neprijateljske i nasilne radnje” prema ruskim vojnicima uključenim u tzv. “specijalnu vojnu operaciju” Rusije u Ukrajini.

Musk najavio povećanje plaća timu inženjera za umjetnu inteligenciju, konkurencija je eskalirala

Autor: Dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});