fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠĆEPO, JAVI SE: Radončić hoće u vlast a dobio je mizeran broj glasova!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić za Klix.ba je govorio o stanju u Bh. bloku, pritiscima i pregovorima stranaka za ulazak u vlast, odnosu sa SBB-om i apsurdnosti trenutnih političkih odnosa u FBiH.

Komšić je između ostalog rekao da su predsjednici pojedinih stranaka odlučili da idu u opoziciju na državnom i federalnom nivou vlasti i u svim kantonima osim u Kantonu Sarajevo pa čak i u, potpuno nelogično, Tuzlanskom kantonu gdje stranke Bh. bloka imaju najbolji rezultat.

“Također, očito je da je prešutni dogovor unutar nekih stranaka tzv. Šestorke da se ne obaraju ni općinska vijeća u Sarajevu koja su pod direktnom kontrolom načelnika iz SDA. Prema tome imamo sljedeću situaciju: u jednoj zgradi imamo žestoku odluku o nekoaliranju sa SDA, dok 50 metara niže niz hodnik stranke tzv. Šestorke održavaju kvorum i predsjedavajuću Općinskog vijeća iz SDA. Zanima me kojom verbalnom gimnastikom još uvijek mogu svojim biračima objašnjavati te dvije vlasti pod jednim krovom”, rekao je Komšić.

Na izravno pitanje vidi li DF u vlasti u kojoj bi participirao i SBB, Komšić je odgovorio odrečno.

“Kao što sam već nekoliko puta naglasio, moglo bi se desiti da Bh. blok postane sredstvo koje će Radončiću i Kukiću omogućiti da uđu u vlast. Zapravo to se već dešava. Očekujemo sada da se postoriji streljački vod Radončićevih inteleklutalnih maškara, koji će javnost daviti objašnjenjima o tome kako mi pod svaku cijenu moramo ostati u opoziciji, a da bi SBB trebao ući u vlast. Odnosno, patriotizam i odbrana države za Bh. blok su tabu tema, dok je to, izgleda, prema mišljenju jednog državnički nesenzibilnog dijela Bh. bloka, rezervirano za, zamislite, SBB, iako ta stranka nema nikakav politički kapacitet za to. Pa pogledajte samo taj mizerni broj glasova koje je dobio njihov lider”, rekao je Komšić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});