fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SDP: Novalić obmanjuje javnost

Autor: Srna

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija BiH tvrdi da izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o tome da njegova Vlada ima jasnu podršku, zbog toga što je na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH imala potrebnu parlamentarnu većinu za usvajanje predloženih zakona, u najmanju ruku predstavlja obmanjivanje javnosti.

“Ono što je Novalić svjesno prešutio jeste činjenica da je na dnevnom redu jučerašnje sjednice Doma naroda većina predloženih zakona bila ona iz mandata Vlade FBiH predvođene SDP-om BiH i da je bilo logično da će delegati SDP-a glasati za te zakone”, navodi se u priopćenju.

Iz ove stranke ističu da je riječ o zakonima koje su godinama blokirali SDA i HDZ, a koji sada sebi žele pripisati zasluge za njihovo pripremanje.

“Ništa od ovih manipulacija ne može promijeniti činjenicu da Vlada Fadila Novalića još nije Parlamentu uputila bilo što vrijedno spomena”, navodi se u priopćenju.

U Sarajevu je jučer završena sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koju je obilježila inicijativa za smjenu federalne Vlade, koju su potpisala 24 od ukupno 54 delegata.

Inicijativa, koju je podnio delegat Kluba Srba Slaviša Šućur, nije dobila nikakav epilog jer o razlozima koji su navedeni za smjenu treba prvo da se izjasni sama Vlada za mjesec dana.

Odobren je Prijedlog zakona o privrednim društvima, koji je prije godinu dana prihvaćen u Predstavničkom domu, a ima za cilj da otkloni pravnu nesigurnost i jača konkurentnost tržišta FBiH, te kreira iste kriterije za registraciju i početak obavljanja privredne djelatnosti.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});