fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SINDIKAT FUP-a: Zoran Čegar je narušio ugled Federalnog MUP-a!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Ne stišava se bura nakon što je objavljen snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga u Sarajevu na kojem se vidi kako je Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije, fizički napao mladića koji radi na tom parkingu, piše Josip Šimić-Đinđić!

Reakcije pristižu sa svih strana. U međuvremenu se oglasio i Sindikat službenika FUP-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika. Kao predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime osjećam potrebu da javno reagujem i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije”, navdeno je u saopćenju koje je potpisao predsjednik Skupštine Dragan Obradović.

Podsjećamo, o čemu smo pisali, od sinoć bosanskohercegovačim internet portalima kruži video snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga na području Općine Stari Grad u Sarajevu, kako je zamjenik komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije F BiH (FUP F BIH) Zoran Čegar tukao mladića koji radi na tom parkingu. Snimak nastao 10. siječnja 2022. godine, a prikazuje kako je policijsko vozilo blokiralo jedan privatni automobil na parkingu. Radnik je to očito pokušao objasniti Čegaru koji ga je prvo slušao, a zatim, bestidno i pred svima, na očigled javnosti, krenuo udarati u prisustvu svoje dvojice kolege! Kako se može vidjeti, mladić uopće nije pružao otpor policajcu.

U cio ovaj događaj uključili su se Tužilaštvo Kantona Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo, koji istražuju ovaj slučaj.

VIŠE NA – VEZANI TEKST: https://www.dnevno.ba/kolumne/otkrivamo-ko-je-bahati-nasilnicki-i-siledzijski-visokorangirani-djelatnik-fup-a-zoran-cegar-koji-je-brutalno-prebio-radnika-u-sarajevu-247577/?fbclid=IwAR3LpiQRf_xFOUZRlZVM9qYx3Nrg_Zay4E-bBlWn9g3oeLD7u1Vb1n0yhD8

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});