fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKOKOVI SA STAROG MOSTA dolaze gradonačelnici Mostara, Sarajeva i Banja Luke

Autor: Klix

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru će u nedjelju 25. srpnja u gradu na Neretvi po prvi put okupiti na jednom mjestu gradonačelnike Mostara Marija Kordića, Sarajeva Benjaminu Karić i Banja Luke Draška Stanivukovića

redsjednik kluba skakača u vodu Mostari Lorens Listo za Klix je kazao kako su iz ovog kluba pozvali na mostarske skokove gradonačelnike tri najveća grada u BiH, sa željom da budu njihovi gosti i uživaju u tradiciji grada na Neretvi koja je duga 455 godina.

“Ideja Kluba skakača u vodu Mostaru je bila da po prvi put na jednom mjestu okupimo gradonačelnike tri najveća grad u BiH u okruženju koje nema veze sa politikom i da pošaljemo jednu pozitivnu sliku iz Mostara. Raduje me da su se svi rado odazvali našem pozivu i potvrdili svoje dolaske, a time pokazali i da su prepoznali značaj ovog tradicionalnog događaja u Mostaru”, kaže Listo za Klix.ba.

Ističe da će gradonačelnici Mario Kordić, Benjamina Karić i Draško Stanivuković kao gosti Skokova sa Starog mosta u Mostaru prema protokolu biti predstavljeni publici, ali ne želim da se njihov dolazak veže za bilo kakve političke konotacije.

“Mi smo ih pozvali da uživaju uz Stari most i naše tradicionalne skokove. Nadam se da će se svi složiti sa tim da treba pomoći našu tradiciju, održati i očuvati ove skokove, jer oni predstavljaju uz Mostar i čitavu Bosnu i Hercegovinu širom svijeta”, kaže Listo za Klix.ba.

Pozivao je i gledatelje da dođu u što većem broju na plato ispod Starog mosta jer kako ističe zaista će imati šta vidjeti.

“Nastupit će oko 50 skakača, a točan broj natjecatelja bit će poznat na sam dan skokova kad će svi kandidati proći liječnički pregled. Imat ćemo vrhunske skakače, među kojima će po prvi put nastupiti i neki od mladih skakača iz Mostara i moram reći da će biti zaista neizvjesno sve do zadnjeg skoka”, ustvrdio je prvi čovjek mostarskih skokova.

Podsjetimo da se ove godine mostarski skokovi održavaju kao trodnevna manifestacija, a centralna svečanost i natjecanje za titulu mostarske laste u skokovima na glavu sa Starog mosta u Neretvu kao i u skokovima na noge počinje u nedjelju 25. srpnja u 16 sati, a uz publiku prati će ih pod budnim okom stručni žiri.

Svi koji ne budu mogli iz bilo kojeg razloga doći u Mostar da gledaju spektakl na Starom mostu, imat će mogućnost pratiti ovu manifestaciju putem medija koji će uživo prenostiti natjecanje.

Autor: Klix
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});