fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Svevladari

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dakako, da mogu ugodno čavrljati između sebe: Beg-Vožd-Poglavar! Dakako da imaju win-win-win, trouspješnu aktivnost pregovaranja. No, što ako nemaju ništa više reći? Između sebe, međunarodnoj zajednici-OHR-u, narodu svom... Kako bi mogli izdati sebe? Kada vidim njih trojicu, u birtiji ili đe god, ne vidim tri čovjeka, tri političara, trojicu predvodnika demokracije-razvoja društva, trojicu vođa naroda...

Vidim, SveVladare-sveprisutne povlaštene poduzetnike u zgrćanju novca-moći-vlasti! Trijumfiram istinu!

Sve Vladarizam…

Rodila se nova politička stvarnost u okviru prava na djelovanje u javnosti! Tom herojskom proboju iz liderstva u SveVladarizam, svjedočimo usprkos pokušajima SveVladara da se odupru toj kušnji, jer smo se naslušali njihova liderstva, i, znamo kako i koliko isprazno zvuči! Prvo načelo SveVladara-prekršiti sva data obećanja, u cilju da ih se nikako ne smije zaboraviti. Što bi bilo nedopustivo, jer samo ističu probleme, za koje nitko, osim njih, nema rješenje. Novac-vlast-moć su konstrukti SveVladarizma i oni ne žele da netko prčka po toj konstrukciji, pozivajući se na-Prijestolje po Rođenju… Preko prava na još neoplođena ženska jajašca i muške spermiće. Samo brzopokretne. Do prava učešća u javnoj nabavi… Od papira za ćenifu. Do punjenja vlastitih džepova, novcem koji radno sposobne/i žene i muškarci ali i djeca, uplaćuju na ime, navodno, javnih prihoda!

Samo značenje SveVladarizma, jeste snaga sile s kojom su SveVladari, zaogrnuli ukupnost života svojih podanika, ovladavajući presudnim utjecajem na političke procese u demokratsko-paradnoj multi-kulti BiH. SveVladarizam nam otkriva poveznice u odnosima SveVladara, gdje ih razum i logika ne vide!

Vrle moje Portaldžije… Vi kao i ja, vjerujete u razum-logiku-razvoj-demokraciju, i nikako ne mogu prihvatiti SveVladarizam! Zašto Vam to naglašavam… Naime, SveVladarizam potiče da se razum zamjeni besvjesnim stanjem, koje briše logiku u slobodi onih koji slobodno misle!

Rado bih da šutim… Donosim Vam dar od onoga što vidim. Niti govorim, niti pišem jezikom onih 1% povlaštenih. Trijumfiram istinu! Čvrsto držim kako Beg-Vožd-Poglavar preuzimaju zasluge za udruživanje u SveVladarizmu! Samo oni znaju i cijene značaj svog junačkog pothvata. Očigledno je, kako njihovo poznanstvo u najkraćem roku, preraslo je u prijatno savezništvo, koje je vidljivo kroz zajedničke, ne samo političke aktivnosti i ciljeve!

Najzanimljivije je, da nitko nije ostao osupnut. Posjećuju se, prijateljuju-na svojim posjedima, ugodno zaštićeni bedemima, gdje u prisnim razgovorima dolaze do potpunog uzajamnog razumijevanja i uvažavanja u svezi nepostizanja nacionalnih i inih društvenih i političkih problema. S kojima im se narodi bore svakodnevno!

Sklonost k SveVladarizmu, kao osnovnom političkom pravcu, povezuje predmetni trojac! Čvrsto držim, kako su od trenutka kada su se suočili s besmislom liderstva u politici, osjetili da nešto moraju mijenjati. Dapače, u tome ih je i sama međunarodna zajednica podržala, nakon što im njihovi miljenici u liderstvu… Ne uspješe, dopremiše ih za hastal. Za rezultat imaju SveVladarizam koji će tetošiti, kroz medijske spinove i fejkove, koje će, opet, israti po narodima. Svaki po svom. Za građane i parade i nije me briga. Zašto međunarodna zajednica, pitate… Računaju s njom, najposlije, potreban im je (još) netko, s kim bi mogli iskreno razgovarati, kako bi im se pomoglo, da SveVladarstvo postane dio ustavne agende demokratske i paradne BiH! Čvrsto držim da bi taj „još“ morao biti bar ortoped. Alaha i HercegBosne mi… Šta da padnu s trona?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});