fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Testiraj…Testiraj…Testiraj…Testiraj…

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Pasija, drugi dio - Eskterijer: aleja lipa, prije cvjetanja lipe, grad Mostar, pravac od HNK-a do hotela „Mostar“, u šetnji sami Isus... Neizbježno nailazi na mjesto koje je omiljeno okupljalište:fetišista-svingera-hedonista, lika i djela lidera. Njihovo stožerno mjesto superlativa. Njihov je ON: i istok i zapad i sunce i mjesec i dan i noć i pare i moć i život i smrt, njihovo sve... Na Isusovo iznenađenje, vrata tog visokog doma su zabravljena. Iako su inače, širom otvorena za narodne mase. Sada u doba corone na ulaznim vratima naljepljen je natpis: Ulaz nije dozvoljen NePripadnicima... Krsti se Isus, uz zaključak... Kako se unutra vrši tajno testiranje PRIPADNIKA na virus corona? Enterijer: prostor u kojem vrhovno biće ureduje kod redoslijeda testiranja.

Moj Bože! Moj Bože! Zašto nas ostavi, grakću stožernici. Čudim se takvoj neobuzdanosti, njihovo nadosiranje, glasnije je od muke naroda!!!


U slikonizu dalje:

Epidemije -Pandemije, nastaju u onim slučajevima, kad se u ljudskoj zajednici poremeti ravnoteža između snage virusa i obrambenih sposobnosti-organizma pojedinca ili cijele zajednice. Pri tomu, napadajuća snaga virusa, ovisi o što većem broju nositelja istog-zaraženih koji ga socijalnim kontaktom šire. Naime, u našem slučaju pandemije, kako je obrambeni mehanizam hrvatskog naroda-čovjeka narušen, svakodnevnim teškim i iscrpljujućim životom pod lideromanijom, koja je opet-potpuno smanjila ili onesposobila jačanje antitijela unutar nacionalne krvne sirutke-bića! Svjedočimo odlučnoj borbi hrvatskog nacionalnog organizma, usprkos, potpunom slomu stožerne politike, protiv virusa, koji je u naciju prodro, putem najbližih odnosa-veza unutar liderove furde!

Hrvatski nacionalni organizam-biće, danas, trpi gutanje svih štetnosti nastale od stožerne tvari, koja se nagomilala u velikom broju u i po svim sastavnicama života! Međutim, u našem slučaju, može se dogoditi da stožerni torbari covida 19 nadvladaju, kao što se dogodilo u Mostaru, i zatim prodru duboko u hrvatski nacionalni organizam. Vjerujem, kako ipak, na tom pohodu, će naići na veliku zapreku-ljudski bedem koji čine, vitezovi borbe protiv pandemije. U ovom trenutku izdvajaju se dvije osobe, koje su pokazale, kako su otporne na stožerne kliconoše: dr.Mario Kordić i dr.Jozo Ivančević!!!

Obojica su pokazali iznimnu energiju, veliku žestinu, svo svoje znanje ali i znanje onih kojima upravljaju u krizi, upregli su u savladavanje širenja virusa. Oduševljava njihova preciznost i jasnoča u javnim nastupima i obraćanju, kod iznošenja postupanja i protokola ponašanja u ovoj krizi. Takvo ophođenje, sigurnost spram izrečenom, kod građana izaziva povjerenje, kad su u pitanju: liječenje-bolnička skrb-oporavak, ali uvijek s naglaskom na oprez i sigurnost. Na koje pozivaju!!!

Nije to samo ispraznost, koja krasi stožernike! Baš obrnuto: dr.Jozo Ivančević je specijalist oftamolog, dakako, i to, iz svih kutova oka, vidi, ama baš sve, pa i stožerne smicalice koje su u doba korone ufatile maha. Dr.Mario Kordić je specijalist urolog-kirurg, i jednim potezom skalpela, odstranio je sve kliconoše, koje su se spremale da sa Bijelog brijega ulete u dom zdravlja s kojim rukovodi. Nacijo, sve čestitke za obojicu!!! U očekivanju sam da im se pridruži neki doktor psihologije, čija bi zadaća bila: otkrivanje psihologije zločina protiv naroda -građana – čovjeka. Čvrsto držim, da se stožernici drže one njihove psihoze: kroz nas sve protiče, ništa nas ne dotiče!

Hrvatskom nacionalnom organizmu, danas, pored corone, oporavak priječi i otežava, iscrpljujuće stanje uzrokovano popratnim simptomima bolesti liderove politike. Takve, neakademskim rječnikom rečeno, kompilkacije uzrokovane simptomima lideromanije nazivamo: potpunim izostankom nacionalne strategije, ne samo zdrastvene politike, koja za posljedicu ima-oslabljenje otpornosti na sve ugroze, koje mogu zaprijetiti hrvatskom narodu koji živi na području BiH.

Što treba učiniti da se ovaj narod probudi-trgne? Imaju li Hrvati u svom nacionalnom organizmu protutijela? Dakako da imaju, dobili su ih još kao bebe, začeta su u trbusima, hrvatskih majki hrabrosti! Heroinama, koje su s ponosom poslale svoje sinove u domovinski rat.

Što želim istaknuti, kada živimo u lošim društvenim i političkim prilikama, kada nacija nema svoje institucije, kada nema dobru i učinkovitu vlast, kada ta vlast misli samo na sebe, kada hrvatskom narodu-čovjeku nisu osigurani socijalno-materijalni uvijeti i mjere, onda sve to doprinosi širenju epidemije. Prema svemu navedenom, u procijemi pandemije, moramo uzeti u obzir više čimbenika od kojih ovisi veći ili manji rizik za sigurnost-postupanje i protokole liječenja i oporavka nacije.

Pandemija SARS-tip2, neobično traje dugo i na globalnoj razini žestoko i opasno je napala čovječanstvo. Naime, ako uzmemo u obzir, vitalnost hrvatskog naroda-čovjeka, uz veliko povijesno iskustvo u obrani od raznih ugroza, i usprkos nedovoljnoj pomoći stožernih kliconoša vlasti i virusa, vjerujem kako će Hrvati, izaći kao pobjednici nad pandemijom, tijekom narednih tri mjeseca!!!

Javno zagovarajte: testiraj-testiraj-testiraj-testiraj… Nitko tko je zahvaćen covidom 19, ili je rizičan, ne smije ostati bez raspiratora!!!

Jebite se stožerne kliconoše…, nisam niti ću biti u samoizolaciji, ne gine mi tvorza….

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});